Branko Tamše želi še izboljšati celjsko igro v obrambi. Foto: RK Celje Pivovarna Laško
Branko Tamše želi še izboljšati celjsko igro v obrambi. Foto: RK Celje Pivovarna Laško
Luka Žvižej
Luka Žvižej se je odločil, da bo v Zlatorogu končal kariero. Ob tem je povedal: "Občutki so enkratni. S klubom sem hitro našel skupen jezik, saj se vidim v viziji tega kluba in cilji za katerimi stremi. Ker vse teče ustaljeno in zanesljivo ter ni nobenih večjih težav, tako dileme ni bilo. Vesel sem, da bom svojo športno pot zaključil v sredini, kjer sem tudi začel. To je verjetno želja vsakega športnika, s tem pa še ne napovedujem zaključka kariere, saj sem prepričan, da lahko še nekaj sezon igram na vrhunski ravni." Foto: www.rk-celje.si

V primeru zmagoslavja nad Motorjem se bodo Celjani uvrstili v osmino finala. Slovensko-ukrajinski obračun se bo v soboto, 15. februarja, v celjski dvorani Zlatorog začel ob 20.30.

"Dobro smo analizirali nasprotnika in poiskali pomanjkljivosti. Naša poglavitna naloga na naslednjih treningih je dvigniti raven naše obrambe. Ne glede na to, da je Celje pred mojim prihodom igralo izjemno dobro obrambo, jo želim še nadgraditi," je povedal trener Celja Branko Tamše.

Pričakovati je agresivne Ukrajince
"Ukrajinci vsekakor prihajajo po zmago in zato bodo naredili vse, da tekmo tako pripeljejo do konca. Gotovo bodo igrali izjemno agresivno, kot so pred tednom dni igralci Sankt Peterburga. Takrat nismo znali odgovoriti, tokrat pa moramo odigrati po moško, agresivno, tudi za ceno izključitve. Pokazati moramo, kdo je gospodar v Zlatorogu, a za to bo treba biti strpen in odigrati pametnih šestdeset minut. Namreč v le petih minutah lahko tekmo odločiš v svojo korist, lahko pa jo tudi zapraviš, zato je nujna popolna zbranost," je še dodal Tamše.

Po osmih tekmah vodi Veszprem s 15 točkami. Rhein-Neckar Löwen jih je zbral 12, Celje in Zaporožje po sedem, Zagreb šest, Sankt Peterburg pa točko. Pravico na sobotni tekmi v Celju bosta delila Romuna Bogdan Nicolae Stark in Romeo Mihai Stefan.

Dodajmo, da se je kapetan Luka Žvižej odločil, da bo kariero končal v Celju, in sicer po koncu sezone 2016/17.

Gorenje v težkem položaju
Rokometaši Gorenja niso v tako dobrem položaju kot Celjani. Njihovo napredovanje v osmino finala je pred zahtevnima tekmama z Aalborgom in Flensburgom pod velikim vprašajem. V nedeljo, 16. februarja, bodo gostovali na Danskem.

Velenjski trener Ivan Vajdl se zaveda, da bo težko: "Že v nedeljo nas čaka izjemno zahteven obračun proti kakovostnemu danskemu predstavniku. Škoda, da smo proti njemu izgubili na domačem igrišču. Na tem dvoboju smo prikazali daleč najslabšo predstavo v Ligi prvakov v tej sezoni in na Danskem bomo zelo težko nadoknadili zamujeno priložnost."

Ustaviti zunanjo linijo s krožnim napadalcem
"Naš primaren cilj na Danskem bo zaustaviti navezo zunanje vrste s krožnim napadalcem. V vsakem primeru bomo naskakovali zmago, predvsem pa bomo skušali izkoristiti zelo spremenljivo predstavo danske ekipe, ki je na zadnjih tekmah prikazala velika nihanja v svoji igri," je dodal Vajdl.

Liga prvakov (M), skupina A, sobota ob 20.30:
CELJE PIV. LAŠKO - MOTOR ZAPOROŽJE

Ob 17.00:
ST. PETERBURG - RHEIN-NECKAR LÖWEN

Ob 19.00:
VESZPREM - CROATIA ZAGREB

Vrstni red: Veszprem 15, Rhein-Neckar 12, Celje Piv. Laško in Motor po 7, Zagreb 6, St. Peterburg 1 točka.

Skupina D, nedelja ob 14.15:
AALBORG - GORENJE

Nedelja:
DROTT HALMSTAD - HAMBURG

FLENSBURG - LA RIOJA 37:25

Vrstni red: Flensburg 15, Hamburg 14, Aalborg 8, Gorenje in Rioja 6, Halmstad 1 točka.