Rokomet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.9 od 13 glasov Ocenite to novico!
Vid Poteko
Vid Poteko se seli v Belorusijo, kjer že igra Simon Razgor. Foto: www.alesfevzer.com
       Občutki ob tem so mešani. Zelo dolgo sem razmišljal, ali oditi iz Celja. To je moj klub, dal mi je vse, kar vem in znam o rokometu, odlično se dela z mladimi igralci in za njihov razvoj, tako bo gotovo tudi v prihodnje. Več kot 100-odstotno pa sem prepričan, da se bom v Celje še vrnil in da tu še nisem končal celotne zgodbe.       
 Vid Poteko
Igor Anić
Celjani so zamenjavo za Poteka našli v francoskem reprezentantu Igorju Aniću. Foto: Reuters

Dodaj v

Ponudba, ki je ni mogel zavrniti: Poteko odhaja v Meškov Brest

Celje že našlo zamenjavo v Igorju Aniću
23. maj 2017 ob 11:26
Celje - MMC RTV SLO, STA

Vodstvo Celja Pivovarne Laško je sporočilo, da se v enega izmed klubov Lige prvakov seli še četrti igralec v zadnjem letu dni - Vid Poteko odhaja v Meškov Brest.

Celjani so zamenjavo zanj že našli, in sicer v Igorju Aniću, ki je s Francijo postal svetovni in evropski prvak, evropski naslov je na klubski sceni osvojil še s Kielom.

Poteko bo s sezono 2017/18 postal novi član beloruskega prvaka, kjer bo družbo delal še enemu Celjanu Simonu Razgorju. Poteko bo tako v letu dni že četrti igralec, ki je bil ali vzgojen v Celju ali pa je tu do konca razvil svoj talent ter se pokazal Evropi in svetu.

Poteko je imel sicer s celjskim klubom pogodbo še za naslednjo sezono, tako da bodo ob predčasni prekinitvi pivovarji upravičeni do denarne odškodnine. Član Celja je bil od leta 2003 dalje, ko je prvič nastopil za mlajše dečke, za člansko ekipo pa je nastopal od leta 2010 in je do danes zbral 289 nastopov, na katerih je dosegel 414 zadetkov. Z belorusko ekipo je sklenil triletno pogodbo.

Ponudbe ni mogel zavrniti
"Pravzaprav še ne čutim, da odhajam iz Celja, saj moramo v naslednjih dveh tednih dokončati še zadnje dejanje te sezone in osvojiti naslov. Že lani sem na svoj naslov prejel zanimive ponudbe, o katerih sem razmišljal in jih dolgo odklanjal, letos se je zgodba ponovila, na mizi sem imel kar nekaj ponudb, a ponudba Meškova je bila tista, ki je nisem mogel zavrniti, saj gre za klub, ki mi poleg drugih pogojev omogoča igranje elitne lige prvakov ter Lige Seha, ki sta zelo kakovostni tekmovanji. Začutil sem, da je morda zdaj čas, da se preizkusim tudi v tujini, kar je bila moja želja, in mislim, da je želja večine športnikov. Občutki ob tem so različni. Zelo dolgo sem razmišljal, ali oditi iz Celja. To je moj klub, dal mi je vse, kar vem in znam o rokometu, odlično se dela z mladimi igralci in pri njihovem razvoju, tako bo gotovo tudi v prihodnje. Več kot 100-odstotno pa sem prepričan, da se bom v Celje še vrnil in da tu še nisem končal celotne zgodbe," je dejal Poteko.

Anić: Celje je klub s tradicijo
So pa Celjani za to igralno mesto že našli rešitev, in to v priznanem francoskem igralcu, sicer rojenem v Mostarju, Igorju Aniću. Nastopal je že za celo vrsto priznanih klubov, kot so Montpellier, Kiel, Gummersbach in Nantes. S Kielom je leta 2010 postal tudi evropski prvak. Trenutno je član francoskega prvoligaša Sarana, ki se bojuje za obstanek, Anić pa je štirinajsti strelec francoskega prvenstva s 107 zadetki. Celje je z njim podpisalo dveletno pogodbo. "Celje je najboljši slovenski klub z izjemno tradicijo na mednarodni sceni. V zadnjih letih vsako leto vzgojijo izjemne mlade rokometaše, zato sem zelo vesel, da se bom pridružil tej ekipi in ji pomagal s svojimi izkušnjami, ki sem jih nabral v dosedanji karieri, hkrati pa pričakujem, da se bom tudi sam razvil in postal še boljši rokometaš. Tu je kar nekaj igralcev, ki igrajo za reprezentanco, srečevali smo se tudi v ligi prvakov in jih že poznam, nekaj pa je mladih, ki so gotovo prihodnost, saj igrajo v Celju. O Tamšetu sem slišal samo zelo pozitivne stvari, tako osebno kot po športni plati, tako da sem zelo srečen, ker bom lahko delal z njim. Seveda so cilji povezani tudi z osvajanjem lovorik, kar verjamem, da nam bo skupaj uspevalo, zato se že veselim prihoda v Celje," pa je povedal Anić.

M. L.
Prijavi napako
Komentarji
RokoSan
# 23.05.2017 ob 12:10
Binder Dandet
Zakaj so pri nogometaših ali košarkaših del teh novic tudi odkupna cena in njihove plače, pri rokometaših pa ne?

Ko gre za prestope iz Slovenije, so cene vedno ugibanja oziroma govorice, teh številk javno nikoli ne razkrijejo. Pri rokometu pa so številke proti nogmetu mizerne, skoraj niso omembe vredne.
Binder Dandet
# 23.05.2017 ob 11:36
Zakaj so pri nogometaših ali košarkaših del teh novic tudi odkupna cena in njihove plače, pri rokometaših pa ne?
mr. pp
# 23.05.2017 ob 13:20
Pa gre še en... Saj se bomo navijači počasi navadili=). Nimaš kaj, če je bila želja in dobra ponudba, potem Celje niti nima izbire. Je pa Vid res pravi borec, ki je vedno dal vse od sebe!!!
rok ometaš
# 23.05.2017 ob 12:10
Binder Dandet@
Ker nekateri igralci gredo brez odškodnin , ker so jim potekle pogodbe. V rokometu plačevalna politika ni ista kot v nogometu.
cesnjice
# 23.05.2017 ob 11:40
Lepo

Čestitke. Samo se pa sprašujem kaj bo z našim celjem drugo leto.
jaka23
# 23.05.2017 ob 13:50
SF tis mal revež :D še enga pametnga tvojga komentarja nisem zasledu pa komentiraš vse rubrike od kulture do vseh sportov... Zdj, če si član navijaške skupine SF bi te prov rad spoznal kdo ve toliko malo v športu :D :D :D

lp,
Jaka
vrtnar_1
# 23.05.2017 ob 19:04
Prav je, da gre. Naj še nekaj več zasluži, če se mu je že ponudila priložnost. Sam mu zelo privoščim saj je zelo borben in hvaležen igralec, ki mogoče nima res tistega izrednega talenta, a je do te ponudbe in pogodbe prišel z vztrajno, borbeno in res srčno igro.
študent88
# 23.05.2017 ob 13:19
Anič je poročen s slovenko. Več kot odličen nakup. V obrambi je super!!!
imlakar4
# 24.05.2017 ob 08:12
Joj, ko bi še upravo kluba kdo hotel. Ali ta uprava še dela kaj drugega, kot piše izpisnice?
pleskar
# 23.05.2017 ob 16:10
zanimivo...nisem vedel, da se v rokometu vrtijo tako majhni denarji...verjetno pač glede na popularnost športa v evropskem smislu in pri sponzorjih...zanimivo, da dobijo veliko več nogomataši, ki prestopijo znotraj slovenske lige...
themetun
# 23.05.2017 ob 14:53
Odškodnina je maksimalno nekaj 10 tisoč, skratka ne gre za nekaj, od česar bi klub lahko živel. Ampak takšno je realno stanje v solidnih evropskih klubih - ni to nogomet, kjer klubi, ki v Evropi pomenijo precej manj kot Celje pri rokometu, v prodajo zaslužijo par sto tisoč ali par milijonov.
anze82
# 23.05.2017 ob 11:43
Uff,res klub za gate trgat
smeško 562
# 23.05.2017 ob 12:10
Celje spet dela vse, da bo zašlo v denarne težave. Pa kakšen francoski reprezentant neki.
SF0100
# 23.05.2017 ob 12:14
Kdo?
Kazalo