V nadaljnje tekmovanje se iz vsake skupine uvrstijo po štiri ekipe. Foto: Aleš Fevžer
V nadaljnje tekmovanje se iz vsake skupine uvrstijo po štiri ekipe. Foto: Aleš Fevžer
Sebastian Skube
Celjani se bodo za napredovanje borili s Croatio in Zaporožjem. Foto: Aleš Fevžer

Oba slovenska predstavnika čakata povratna dvoboja s konca prejšnjega tedna. Velenjčani so bili proti La Rioji na pragu zmage, vendar so v zadnjih dvajsetih minutah zapravili štiri gole prednosti, na koncu pa klonili z 31:34.

"Ose" na sobotnem obračunu ob 20.30 v Rdeči dvorani ne bodo mogle računati na Luko Dobelška in Darka Cingesarja, pod vprašajem pa je tudi nastop Roka Golčarja. Oteževalna okoliščina je, da bodo v soboto igrali že tretjo tekmo v sedmih dneh, za njimi pa je tudi naporna pot s Pirenejskega polotoka v domovino.

"Ritem tekem je res hud in naporen, a najpomembneje je, da se moji varovanci zavedajo, da na sobotni tekmi lovijo zadnji vlak za uvrstitev v osmino finala. Vemo, da nam bo na nasprotni strani igrišča stal kakovosten tekmec, ki se je izkazal že na prvi medsebojni tekmi. Upam, da bomo na povratnem dvoboju v Velenju zmanjšali število tehničnih napak, ki jih je bilo v Logronu odločno preveč v trenutkih, ko se je lomila tekma," je pred dvobojem s trenutnim drugouvrščenim moštvom španskega prvenstva dejal trener Ivan Vajdl.

Matić: Neobremenjeni in brez bele zastave
Celjani so moč Veszprema občutili v Zlatorogu, kjer so Madžari slavili z 31:26. Pivovarji se ne predajajo, jasno pa je, da so možnosti za presenečenje minimalne. "Madžari so absolutni favoriti tega dvoboja, mi pa se jim bomo skušali zoperstaviti po svojih najboljših močeh. V Veszprem gremo brez bele zastave in rezultatskega pritiska, z neobremenjeno igro jih bomo skušali tudi presenetiti. Če si bodo gostitelji že na začetku priigrali visoko prednost, potem bom priložnost za dokazovanje ponudil vsem svojim varovancem," je povedal celjski trener Vladan Matić, ki se dobro zaveda, da najbolj usodne tekme v ligi prvakov, a tudi domačem prvenstvu, šele sledijo.

"Po sobotni tekmi na Madžarskem bomo gostili Zagreb Croatio Osiguranje in Gorenje Velenje, ti dve tekmi pa sta veliko pomembnejši," je dodal Matić. Tekma v Veszpremu se bo začela ob 18.45.

Skupina A, sobota ob 18.45:
VESZPREM - CELJE P. LAŠKO
Četrtek:
ST. PETERBURG - MOTOR ZAPOROŽJE
Sobota:
CROATIA ZAGREB - RHEIN-NECKAR LÖWEN

Veszprem 10, Rhein-Neckar 7, Motor 5, Croatia in Celje PL po 4, St. Peterburg 0 točk.

Skupina D, sobota ob 20.30:
GORENJE VELENJE - LA RIOJA
Četrtek:
FLENSBURG - HAMBURG
Nedelja:
AALBORG - DROTT HALMSTAD

Hamburg 10, Flensburg 7, Aalborg 6, La Rioja 4, Gorenje 2, Halmstad 1.