Rokomet
(1)
Gorenje Velenje
Gorenje v sezono vstopa s številnimi novinci in novim trenerjem Zoranom Jovičićem. Foto: Twitter Gorenje

Dodaj v

Rokometaši Gorenja v sezono z desetimi novinci

Perspektivna ekipa, ki potrebuje čas, da dozori
7. september 2018 ob 15:46,
zadnji poseg: 7. september 2018 ob 16:45
Velenje - MMC RTV SLO, STA

Pri rokometaših Gorenja želijo spisati novo zgodbo, čeprav to na začetku sezone prinaša tudi "nesoglasja na igrišču", kot se je izrazil kapetan David Miklavčič.

Danes se s tekmo Dobova - Maribor Branik začenja nova sezona državnega prvenstva, velenjska ekipa pa bo uvodno tekmo (v gosteh z Jeruzalemom Ormožem) odigrala v sredo.

Gorenje je pred novo sezono doživelo pomladitev, saj bo njeno okostje sestavljalo 10 novincev – Nikola Špelić, Vlado Matanović, Luka Logar, Vid Levc, David Miklavčič, Filip Banfro, Emir Taletović, Miha Kavčič, Aleks Kavčič in Andraž Kete. "Menim, da je naša pomlajena ekipa perspektivna, potrebuje pa še čas, da se uigra. Načrt je, da v obdobju dveh let ustvarimo kakovostno, uigrano ekipo, ki se bo zmožna kosati z ekipami v evropskem srednjem razredu in se sposobna s Celjem spopasti za naslov prvaka Slovenije. Rokometu v Velenju in klubu želimo vrniti sijaj in priznanje, ki ga je uživalo v svojih najboljših letih," pravi glavni trener Zoran Jovičić.

Kapetan David Miklavčič se zaveda, da ekipa trenutno še plačuje davek na pomladitev: "Kakor v vsaki novi ekipi, kjer se zamenja veliko število igralcev, tudi pri nas ob začetku sezone prihaja do tako imenovanih nesoglasij na igrišču. Tukaj govorim predvsem o neuigranosti, ki je posledica spoznavanja igralcev in navajanja drug na drugega. Ta nesoglasja so kot neki davek, ki ga zdaj plačujemo za dosego cilja, ki si ga je klub zastavil. Ampak nič zato, pred sezono smo se vsi zavedali, kaj nas čaka. Še vedno se tega zavedamo in vse poskušamo reševati iz dneva v dan ter odpravljati napake. Verjamem, da so fantje pravi za doseganje zastavljenih ciljev. Vsak ima neke svoje kvalitete, ki jih treba le izpiliti."

O ciljih vodstvo Gorenja noče preveč razpredati. Športni direktor Janez Gams: "Za letošnjo sezono smo si zadali čisto preproste cilje. Želimo si na vsaki tekmi pokazati največ in zmagati. Pomembno je, da se ekipa na vsakega nasprotnika dobro pripravi in na igrišču prikaže dobro in borbeno igro. Želel bi si, da tudi okolica in navijači spoznajo, da smo začeli pisati neko novo zgodbo. Tudi če fantje na igrišču ne bodo najboljši, bodo pa zagotovo najbolj borbeni in želim si, da bi na vsaki tekmi drago prodali svojo kožo."

Jovičić: Lahko nam uspe
Velenjske rokometaše sicer v soboto čaka povratna tekma 1. kroga kvalifikacija Pokala EHF, ko bodo proti švedskemu Alingsasu lovili zaostanek treh golov (23:26) s prve tekme. "Zagotovo naš čaka zelo težka tekma. Veliko vlogo bo igrala tudi psihološka priprava, saj je to za našo ekipo najpomembnejša tekma do zdaj. Od svojih fantov pričakujem boj od prve minute, želim si, da bi prikazali več discipliniranosti in tudi potrpežljivosti. Če svojo igro v primerjavi s tekmo na Švedskem še malo izboljšamo in na igrišču nastopimo bolj samozavestno, nam lahko uspe. S pomočjo domačega občinstva smo zmožni premagati dobrega nasprotnika in se uvrstiti v naslednji krog tekmovanja," pravi trener os Jovičić.

ROKOMET (M)

KVALIFIKACIJE ZA POKAL EHF

1. KROG, povratni tekmi

Sobota ob 20.00:
GORENJE VELENJE - ALINGSAS 23:26

Nedelja ob 17.00:
KADETTEN SCHAFFHAUSEN - KOPER 2013 25:25

V odebeljenem tisku je izid prvih tekem.

T. O.
Prijavi napako
Komentarji
realist65
# 07.09.2018 ob 17:44
To pomeni praktično več, kot vsa nova postava, zanimivo. Kar naj se takoj dokažejo. Sponzor je pravi. Tako bi morala biti v nogometu Dravi Ptuj sponzor PP Ptuj, vendar glede na Čehovo zgodovino verjetno ne tako hitro. Ker takemu ne moreš zaupati niti Eura, kaj šele več.!!!!!!!!!!
Kazalo