Elisabeth Omoregie je v prvih 12 minutah dosegla šest golov, na koncu pa se je ustavila pri osmih zadetkih. Foto: www.alesfevzer.com
Elisabeth Omoregie je v prvih 12 minutah dosegla šest golov, na koncu pa se je ustavila pri osmih zadetkih. Foto: www.alesfevzer.com
Miša Marinček
Vratarka Krima Miša Marinček je dobro opravila svoje delo in zbrala kar 20 obramb. "Razočarana sem, ker smo s soigralkami ostale brez novih točk, po drugi strani pa nekoliko vesela, da nismo izgubile za več kot tri gole. Ta razlika lahko na koncu igra svojo vlogo. Če bi nekoliko bolj verjele v zmago, bi jo verjetno lahko dosegle, a na žalost smo v drugem polčasu Sävehofu dopustile preveč lahkih zadetkov, kar je tudi odločilo obračun," je povedala Marinčkova. Foto: www.alesfevzer.com
Krim na Švedskem klonil za dva gola

Krimovke so odlično začele srečanje v Partilleju. Miša Marinček je nanizala dve obrambi, Elisabeth Omoregie pa je na drugi strani zabila dva gola za vodstvo z 2:0.

Omoregiejeva zabila 6 golov v 12 minutah
Švedinje so izenačile, a je nato Omoregiejeva s šestimi goli v 12 minutah poskrbela za vodstvo s 7:5. Ljubljančanke so igrale čvrsto v obrambi in poletno v napadu, tako da je moral pri 8:5 domači trener vzeti minuto odmora.

Sävehof na odmor s +1
Ta jim je pomagala, saj je Sävehof z delnim izidom 3:0 v 21. minuti izenačil na 8:8. Zadela je Elin Karlsson. To je k minuti odmora prisililo tudi gostujočega trenerja Uroša Bregarja. Sledila je izenačena tekma gol za gol, na začetku zadnje minute pa je Ida Oden dosegla zadetek za minimalno vodstvo ob polčasu (12:11).

Bundsenova spravljala krimovke v obup
Krim je drugi del odprl z zadetkom Omoregiejeve, Nina Jeriček pa je zadela za vodstvo s 13:12. A sledile so minute Sävehofa, pri katerem se je razigrala vratarka Johanna Bundsen. Na drugi strani je Louise Sand z dvema goloma zapored povišala vodstvo na 17:14 v 38. minuti. Krimovke so se nato približale na -1 in imele priložnost za izenačenje, a je Bundsnova ubranila sedemmetrovko Nini Jeriček. Sävehof se je odlepil na +3 (19:16), tako da je Bregar znova vzel minuto odmora.

Marinčkova v zadnji sekundi ubranila sedemmetrovko
Kljub temu preboja v igri gostij ni bilo, Sandova je v 52. minuti povišala na 23:19 in Bregar je svoje varovanke znova poklical k sebi. Krimovke so v končnici z golom Anete Benko znižale na 26:24, nato pa je zablestela še Marinčkova, ki je v zadnji sekundi ubranila sedemmetrovko Robertsovi za svojo 20. obrambo. Krim je tako boljši v medsebojnem dvoboju, saj je na Kodeljevem zmagal z 32:29.

Bregar: Nismo izkoristili priložnosti
"Nismo izkoristili svojih priložnosti, ki smo jih imeli, prav tako ne odličnih obramb Miše Marinček. Glede na to, da smo proti koncu tekme zaostajali že za štiri gole, je dobro vsaj to, da smo zaostanek prepolovili in da bomo, če bomo imeli s Sävehofom isto število točk, imeli boljše izhodišče. Do konca sta še dve tekmi, dejstvo je, da bomo potrebovali vsaj še dve točki in že zdaj bi prosil navijače, da nam pridejo prihodnjo soboto pomagat, da tudi po tekmi z Esbjergom ostanemo neporaženi v dvorani Kodeljevo,"
je po tekmi dejal trener krimovk Uroš Bregar.

Krimovke bodo v naslednjem krogu, v soboto, 12. novembra, gostile danski Esbjerg, ki je tokrat tesno izgubil na gostovanju pri Larviku (30:29). Obetata se dramatična zadnja dva kroga, saj imajo vse štiri ekipe po štiri točke.

LIGA PRVAKINJ, 4. krog

Skupina D


SÄVEHOF - KRIM MERCATOR 26:24 (12:11)

Sävehof: Bundsen, Ekenman-Fernis 1, Sand 5, Lindvall-Haggren, Oden 4, Krönell, Enhörning, Eriksson 1, Örtorp, Jensen, Mouratidou, Karlsson 6, Pettersson, Mellegard 3, Roberts 6 (2).

Krim Mercator: Georgijev 3, Jurič, Benko 3 (1), Blažević, Milanović Litre 2, Jeriček 5 (4), Stefanišin, Bajramoska 1, Marinček, Omoregie 8 (1), Koren 1, Pandžić, Barić 1, Kamdop, Amon, Zrimšek.

Sedemmetrovke: 2/5; 6/7

Izključitve: 6 min; 8 min


LARVIK - ESBJERG 30:29 (15:17)

Vrstni red: Larvik, Esbjerg, Sävehof in Krim po 4 točke.

Krim na Švedskem klonil za dva gola