Rokomet
V slovenskem taboru se zavedajo pomembnosti bližnjih tekem in so trdno odločeni, da nadaljujejo kontinuiteto nastopov na svetovnih prvenstvih. Na lanskem mundialu v Franciji so zasijali v polnem sijaju in osvojili odličje bronastega leska, pred tem pa so še sedemkrat nastopili na svetovnih prvenstvih. Foto: www.alesfevzer.com
Veselin Vujović
Selektorju slovenske reprezentance Veselinu Vujoviću je umrla mama, katere pogreb bo v soboto v Cetinju. Vujović se je odločil, da bo kljub temu vodil Slovenijo na obeh tekmah. Foto: Reuters
VIDEO
Slovenci v dvoboj z Madža...

Dodaj v

Slovenci proti Madžarom tudi z mislijo na Tokio 2020

Vujoviću umrla mama, a bo vodil Slovenijo na obeh tekmah
8. junij 2018 ob 15:08,
zadnji poseg: 8. junij 2018 ob 17:39
Koper - MMC RTV SLO, STA

"Menim, da je naš ekipni duh veliko močnejši od madžarskega, in verjamem, da bomo to na tekmah v Kopru in Veszpremu tudi dokazali," pred ključno kvalifikacijsko tekmo za nastop na SP-ju v rokometu razmišlja Gašper Marguč.

Pred slovensko rokometno reprezentanco sta izjemno pomembni tekmi. V kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu na začetku prihodnjega leta v Nemčiji in na Danskem se bo pomerila z Madžarsko. Prva tekma se bo v koprski Bonifiki v soboto začela ob 20. uri, povratna bo 13. junija v Veszpremu. Slovenci so svoje načrte predstavili na novinarski konferenci v 700 let stari Pretorski palači v Kopru.

Od četrtka trenirajo na Obali
"Moji varovanci imajo veliko izkušenj s tovrstnimi tekmami, tudi pod mojim selektorskim mandatom so jih odigrali kar nekaj in verjamem v njihove sposobnosti," je povedal slovenski selektor Veselin Vujović, ki je bil z reprezentanti v prvem delu priprav v Zrečah, od torka pa je na Obali. Delo je bilo zaradi klubskih obveznosti Vida Kavtičnika, Marka Bezjaka, Blaža Janca, Mihe Zarabca in Igorja Žabiča sprva malce okrnjeno, a je ekipa zdaj že popolna.

V primerjavi z letošnjim evropskim prvenstvom na Hrvaškem je Slovenija močnejša za dva pomembna moža – desnega zunanjega Jureta Dolenca in krožnega napadalca Mateja Gabra.

Kavtičnik: Zelo smo motivirani
"Pred nami je izjemno pomembna tekma. Ne gre le za kvalifikacije za SP 2019, temveč tudi za poletne olimpijske igre v Tokiu 2020. Smo zelo motivirani in dali bomo vse od sebe," je dejal Vid Kavtičnik, ki je v tej sezoni z Montpellierem osvojil Ligo prvakov. Medtem ko je krilni igralec madžarskega Veszprema Marguč dodal:

"Madžarska je izjemno kakovostna ekipa, ki se po nekoliko slabšem nastopu na EP-ju na Hrvaškem želi prikazati v lepi podobi in ima v svojih vrstah izjemne posameznike. Ne glede na to pa menim, da je naš ekipni duh veliko močnejši od madžarskega, in verjamem, da bomo to na tekmah v Kopru in Veszpremu tudi dokazali."

Vujović bo kljub smrti mame vodil ekipo
Vujović bo vodil Slovence na obeh tekmah kljub smrti mame. Črnogorski strokovnjak na novinarski konferenci niti z besedo ni omenil tragičnega dogodka, informacija o tem je zaokrožila šele po koncu novinarske konference. Direktor reprezentance Uroš Mohorič je za časnik Delo pojasnil, da bo Vujović kljub vsemu vodil Slovence na obeh tekmah. "Vuja je zelo dobro prenesel tragično novico, odločil se je, da bo v soboto normalno na klopi vodil ekipo. Pogreba, ki bo v soboto v Cetinju, pa se ne bo mogel udeležiti."

25 tekem in 12 slovenskih zmag
Slovenska izbrana vrsta je doslej odigrala 25 tekem z Madžarsko. Na njih je dosegla 12 zmag, dve tekmi sta se končali z neodločenima izidoma, enajstkrat pa je izgubila. Reprezentanci sta se na velikem turnirju nazadnje pomerili na evropskem prvenstvu v Srbiji 2012, ko je Slovenija v Novem Sadu zmagala z 32:30. V kvalifikacijah za SP na Švedskem 2011 je bila boljša Madžarska, ki je tesno slavila s skupnim izidom s 53:52, v kvalifikacijah za SP v Katarju 2015 pa je Slovenija slavila s skupnim izidom 52:51.

ROKOMET (M)

KVALIFIKACIJE ZA SP 2019

PRVE TEKME

Sobota ob 20.00 (Koper):
SLOVENIJA - MADŽARSKA
Prenos na TVS 2 in na MMC-ju.
Povratna tekma bo 13. junija ob 18.00 v Veszpremu.

SRBIJA - PORTUGALSKA
LITVA - ISLANDIJA
ČEŠKA - RUSIJA

BELORUSIJA - AVSTRIJA
MAKEDONIJA - ROMUNIJA
NIZOZEMSKA - ŠVEDSKA

NORVEŠKA - BIH/ŠVICA
HRVAŠKA - ČRNA GORA

Svetovno prvenstvo bo med 9. in 27. januarjem 2019 v Nemčiji in na Danskem.

T. O.
Prijavi napako
Komentarji
konjice
# 08.06.2018 ob 17:46
Vujotu pa še enkrat res kapo dol... kljub smrti mame bo vodil obe tekmi. Sedaj imajo naši še en razlog več, da pometejo z Madžari.
matejrebersak
# 08.06.2018 ob 15:38
Svetovni prvaki 2019 in olimpijski prvaki 2020 malce optimisticno ni pa nemogoce. S taksno ekipo in strokovnim vodstvom je le se vprasanje casa kdaj bomo eksplodirali. Gremo Slovenija!
Binder Dandet
# 08.06.2018 ob 19:44
Vsak se po svoje sooca z izgubo. Ampak da ne gres na mamim pogreb zarad sluzbe, je pa mal huda. Verjamem, da bi mu vsi oprostili.
anitahabic
# 08.06.2018 ob 15:20
gulaž bomo popapcali za malico...
EnDivja
# 08.06.2018 ob 21:52
Poklon njegovi mami in Vujotu.
rok ometaš
# 08.06.2018 ob 15:54
A Rok Marguč je čez noč začel igrati rokomet in je že v reprezentanci. Lep napredek !
Zlobni genij
# 08.06.2018 ob 15:55
Tudi jaz verjamem, da bo v Kopru gladka zmaga, v Veszpremu pa sladki poraz, nato pa sijajen rezultat na prihajajočih se sredozemskih igrah. ;) Ampak mislim, da nas je vse izučilo, da je šport kar pošteno nepredvidljiv, in se lahko vsak vrne nazaj v igro s še kako izgubljenega položaja. :)
Janez1965
# 09.06.2018 ob 12:16
Vujo iskreno sozalje.
Fantje - zaigrajte za Vujovo mamo, na vase dosezke je bila tudi ona ponosna.
no72
# 09.06.2018 ob 16:22
Vujović, človek z Veliko začetnico. Cenim ga .
Ajde fantje, velika motalna obveza da tudi vi date vse od sebe!
sLOVEnia sport
# 09.06.2018 ob 12:15
Srecno našim, predvsem upam na sodnika z litve :-)

Upam da kdaj prideta v Slovenijo hehe
Kazalo