Slovenija (na sliki Matej Gaber) je v Švici odigrala eno boljših tekem v zadnjem času. Predstavo bo treba v Velenju vsaj ponoviti. Foto: Aleš Fevžer
Slovenija (na sliki Matej Gaber) je v Švici odigrala eno boljših tekem v zadnjem času. Predstavo bo treba v Velenju vsaj ponoviti. Foto: Aleš Fevžer
Dragan Gajić
Dragan Gajić je najboljši slovenski strelec. Foto: Aleš Fevžer

Le zmaga varovancev Borisa Deniča pelje v junijske dodatne kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki bo januarja 2015 v Katarju. Slovenci bodo proti Ukrajincem še dodatno motivirani, saj se jim želijo oddolžiti za boleč novembrski poraz (32:28) v Zaporožju.

Zmaga nad Švico kot veter v jadra
"Še vedno smo v kvalifikacijah, dodatni tekmi pa si bomo zagotovili le, če zmagamo na nedeljski tekmi. Ukrajincev ne bomo podcenjevali, zoperstavili se jim bomo z zrelo in pametno igro, hkrati pa dokazali, da nam ni mesto v tem delu kvalifikacij. Upam, da nam je zmaga nad Švicarji dala nov veter v jadra," je pred nedeljsko tekmo v Rdeči dvorani dejal organizator igre Uroš Zorman.

Gajić: Nadgraditi predstavo iz Schaffhausna
"Na nedeljski tekmi bomo skušali v svojo igro vložiti še več čustev, energije, motivacije ter nadgraditi predstavo iz Schaffhausna. Če želimo premagati Ukrajince, potem moramo prikazati dobro igro, boljšo kot v Švici, hkrati pa sem prepričan, da se jim bomo oddolžili za izjemno boleč poraz iz Zaporožja," pa je povedal Dragan Gajić, z enajstimi goli tudi najučinkovitejši slovenski igralec četrtkovega dvoboja v Schaffhausnu.

KVALIFIKACIJE ZA SP 2015

SKUPINA 3, 5. krog

6. KROG, nedelja ob 17.00:
LUKSEMBURG - ŠVICA

Ob 18.00:
SLOVENIJA - UKRAJINA (Velenje)

Vrstni red: Ukrajina 9, Slovenija 8, Švica 3, Luksemburg 0 točk.

V dodatne kvalifikacije, ki bodo junija, se uvrsti le prvouvrščeni.