Slovenske rokometašice so tri tedne trdo delale, da se bodo v najboljši luči predstavile pred domačimi gledalci. Foto: RZS
Slovenske rokometašice so tri tedne trdo delale, da se bodo v najboljši luči predstavile pred domačimi gledalci. Foto: RZS

Za Slovenkami so več kot trije tedni priprav v Rogaški Slatini, na Madžarskem, Hrvaškem, Brežicah, Laškem in Celju ter pet pripravljalnih tekem, na katerih so dekleta pilile formo za prvo evropsko prvenstvo za rokometašice v Sloveniji.

Poleg že omenjenih Črnogork so nasprotnice Slovenk v skupini D še Portugalke in Danke. Vstop na vse tekme je brezplačen.

Voglar: Cilj je uvrstitev med osem najboljših
"Menim, da smo pripravljalno obdobje oddelali dobro, v prvem delu je bil večji poudarek na telesni pripravljenosti, za katero je poskrbel Primož Pori, v drugem pa smo odigrali tudi nekaj prijateljskih tekem. Takrat še nismo bili na visoki ravni, sploh na Madžarskem ne, a zavedati se je potrebno, da smo igrali z reprezentancami, ki so bile na zadnjem evropskem prvenstvu med najboljšimi petimi, medtem ko smo proti Hrvaški odigrali že precej bolje. Forma deklet se stopnjuje, mislim, da so prave in verjamem, da bodo ta EP odigrale dobro. Veliko je odvisno že od prve tekme, pred katero imamo težave z virozo Maje Helbl, zato še razmišljamo kaj narediti. Moj cilj je uvrstitev med osem najboljših reprezentanc, je pa res, da je brez Nine Žabjek, ene izmed ključnih igralk te generacije, realnost lahko drugačna. Poskušali bomo narediti vse, da se uvrstimo v drugi del," pravi slovenski selektor Bojan Voglar.

EVROPSKO PRVENSTVO (U-19)

CELJE, skupina D

Četrtek ob 19.00:
SLOVENIJA - ČRNA GORA

Petek ob 19.00:
PORTUGALSKA - SLOVENIJA

Nedelja ob 19.00:
DANSKA - SLOVENIJA

V drugi del se uvrstita dve najboljši reprezentanci.