Matjaž Brumen je na prvi tekmi dosegel osem golov, od tega je izkoristil pet najstrožjih kazni. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Matjaž Brumen je na prvi tekmi dosegel osem golov, od tega je izkoristil pet najstrožjih kazni. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Uroš Zorman
Za Poljake igra prvi organizator slovenske reprezentance Uroš Zorman. Foto: MMC RTV SLO

"Po tekmi na Poljskem smo se postavili v položaj favoritov, a skupaj s soigralci se zavedam, da nas v dvorani Bonifika čaka še težja naloga. Nič ne obljubljam, a naredili bomo vse, da se uvrstimo v četrtfinale," pred povratno tekmo, ki bo v soboto ob 18.00, razmišlja Matjaž Brumen.

Poljaki imajo rezerve
Poljska zasedba, za katero igra tudi Uroš Zorman, je le v uvodu prve tekme prikazala vrhunsko predstavo, v nadaljevanju pa jim je bila slovenska ne le enakovredna, na trenutke jo je celo zasenčila. "Po učinkovitem začetku poljske ekipe, ko je povedla s petimi zadetki, sem se ustrašil, da bomo doživeli polom, v nadaljevanju pa smo se ji z vrhunsko obrambo vendarle enakovredno zoperstavili. Poljaki na trenutke niso vedeli, kaj bi sami s seboj. Malce so me negativno presenetili, še posebej zaradi tega, ker imajo v svoji ekipi zares imenitne posameznike. V njihovi igri so številne rezerve, tudi zaradi tega je pred nami še toliko težja tekma," še pravi Brumen.

Krivokapić ima težave s poškodbo
Slovenski prvaki imajo nekaj težav s poškodbami, še največ skrbi povzroča Milorad Krivokapić, a Koprčani verjamejo, da bo Črnogorec lahko zaigral.

Namestili dodatnih 300 sedežev
V koprskem klubu so se zaradi velikega zanimanja za povratno tekmo s poljskimi podprvaki odločili, da bodo v dvorani Bonifika namestili dodatnih 300 sedežev za obema goloma. Pravico bo delil nemški sodniški par Lars Geipel-Marcus Helbig.

Liga prvakov, osmina finala, povratne tekme:
KIEL - Wisla Plock 27:24 (15:10) 36:24
Sobota ob 18.00:
CIMOS KOPER - KIELCE 26:27
Sobota:
ZAGREB - METALURG 18:19
KÖBENHAVN - SÄVEHOF 34:24
Nedelja:
ATLETICO MADRID - KADETTEN SCHAFFHAUSEN 36:27
VESZPREM - ADEMAR LEON 28:31
HAMBURGER SV - FÜCHSE BERLIN 30:32
BARCELONA - MONTPELLIER 28:30
V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.