Uroš Zorman je s Celjem Pivovarna Laško (2004) in Ciudad Realom (2008, 2009) že trikrat osvojil Ligo prvakov. Mu bo to uspelo tudi s Kielcami, ki se bodo v naslednji sezoni okrepile še s Karolom Bieleckim in Krzysztofom Lijewskim? Foto: EPA
Uroš Zorman je s Celjem Pivovarna Laško (2004) in Ciudad Realom (2008, 2009) že trikrat osvojil Ligo prvakov. Mu bo to uspelo tudi s Kielcami, ki se bodo v naslednji sezoni okrepile še s Karolom Bieleckim in Krzysztofom Lijewskim? Foto: EPA
Uroš Zorman
Uroš Zorman je odlično odigral evropsko prvenstvo v Srbiji, kjer je bil izbran v idealno sedmerko. Foto: Reuters
Michal Jurecki
Levi zunanji Michal Jurecki je s povprečjem 5,6 gola najboljši strelec Kielc v Ligi prvakov. Foto: EPA

32-letni Zorman, kapetan slovenske rokometne reprezentance, pred dvobojem s Koprčani ostaja trdno na tleh. "Verjamem, da bo odločitev padla v zadnjih minutah povratnega srečanja v Kopru," napoveduje organizator igre, ki se je h Kielcam preselil sredi lanske sezone.


Zdi se, da je generalka pred osmino finala uspela, saj ste v sredo v gosteh dobili prvo četrfinalno tekmo domačega prvenstva proti Legnici z 32:27. Kakšno je torej stanje v moštvu nekaj dni pred prvo tekmo s Koprom?
Težko govorim o generalki, ker je poljsko prvenstvo, bom dejal v narekovajih, "čudno". Kar zadeva ekipo, menim, da smo v skupinskem delu iz tekme v tekmo rastli, tako da smo zagotovo pripravljeni za Koprčane.

V rokometni javnosti vlada prepričanje, da so Kielce favorit v tem obračunu. Se strinjate s to oceno?
Direktnemu odgovoru bi se izognil. Glede na to, da so bili oni drugi, mi pa tretji v skupini, so oni favoriti. Glede na sestavo naše ekipe, pa mi razmišljamo samo o zmagi.

Kaj bi utegnilo nagniti tehtnico na vašo stran?
Zagotovo daljša klop in izkušnje. Imamo zelo izenačeno in na papirju kakovostnejšo ekipo.

Pričakujete, da bo odločitev o potniku v četrtfinale padla že v Kielcah?
Ne, to ne. Sicer bi bil vesel, če bi padla, ampak mislim, da se to ne bo zgodilo. Koper je v Ligi prvakov že dokazal svojo kakovost. Verjamem, da bo odločitev padla v zadnjih minutah povratnega srečanja v Kopru.

Verjetno ste z reprezentančnimi soigralci iz Cimosa (Matjaž Brumen, Gorazd Škof, Sebastian Skube, Jure Dobelšek, op. a.) od žreba naprej kaj v stiku. Je veliko zbadljivk?
Nič nisem bil v stiku. Nisem hotel, ker mislim, da to ni potrebno. Bomo rajši po obeh tekmah kakšno rekli in šli skupaj na pijačo.

Kdo se vam zdi najnevarnejši pri Koprčanih?
To sta Skube in Bombač, ki sta nevarna igralca 'ena na ena', odličen strelec Milorad Krivokapić in pa seveda vratarji. Tudi Matjaž Brumen je v zadnjih krogih v izvrstni formi.

Je vaša poškodba ozdravljena? Kako ste zadovoljni s svojo formo?
Imel sem natrgano mečno mišico, tako da sem bil tri tedne "avt". Poškodba je zdaj pozabljena, forma pa ... Sam sebe težko ocenjujem. Mislim, da je v redu, zagotovo pa je lahko še bolje. Bomo videli.

V Kielcah ste z družino. Kako ste se znašli na Poljskem?
Super nam je. Poljska kot država izredno napreduje. Družina je srečna. Sinova hodita v vrtec. Skratka, vse je v najlepšem redu.

Glavni favoriti za osvojitev letošnje sezone Lige prvakov so ...
Tisti, ki so bili prvi v skupinah. Kiel, Barcelona in Atletico Madrid.

Vam je nagrada za najboljšega organizatorja igre evropskega prvenstva v Srbiji vlila dodatne motivacije pri treningih?
Gre za nagrado celotne kariere. Je dokaz, da sem bil in da sem na pravi poti. Zagotovo mi je vlilo dodatno samozavest, dodatno motivacijo. Vse je lažje, enostavnejše ... A na starih lovorikah se ne da živeti, vsak dan je treba trdo delati in se dokazovati ter s tem biti vzornik predvsem mladim.

Verjetno spremljate tudi domače prvenstvo? Lahko še kdo prepreči Gorenju naslov prvaka?
Mislim, da so se lani veliko naučili, ko so izgubili že dobljeno prvenstvo. Letos skoraj ni možnosti, da ga bodo izgubili. Imajo šest točk prednosti pred Celjem in deset pred Koprom. Mislim, da je prednost neulovljiva. Medtem pa boj za drugo mesto še ni odločen, sploh ker Celje precej niha. Zadnji remi Celjanov v Novem mestu tako ohranja nekaj več možnosti za Cimos.