Slovenija se je na letošnjem evropskem prvenstvu izkazala s šestim mestom in ima nedvomno dovolj kakovosti, da se brez posebnih težav prebije na evropsko prvenstvo 2014. Foto: EPA
Slovenija se je na letošnjem evropskem prvenstvu izkazala s šestim mestom in ima nedvomno dovolj kakovosti, da se brez posebnih težav prebije na evropsko prvenstvo 2014. Foto: EPA

Žreb v Köbenhavnu je določil, da bo Slovenija igrala v skupini 6, v kateri sta še Islandija in Belorusija, četrta tekmica pa bo znana po koncu predkvalifikacijskega turnirja skupine C (Romunija, Izrael, Belgija ali Irska), ki bo od 8. do 10. junija.

Denić z mislimi le pri Portugalski
"V naši skupini ni izrazitega 'outsiderja', seveda če se vanjo uvrsti tudi Romunija. Menim, da bo zelo zanimivo, a verjamem, da sodimo med najboljši izbrani vrsti v naši skupini. Naš cilj je uvrstitev na zaključni turnir," je povedal slovenski selektor Boris Denič, ki se v zadnjem obdobju posveča zgolj Portugalski, naši tekmici v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo prihodnje leto v Španiji. Prva tekma bo 9. junija v Ljubljani, povratna pa 16. junija v Guimaraesu.

Kvalifikacije se bodo začele 31. oktobra 2012, končale pa 16. junija 2013. Na evropsko prvenstvo, ki bo med 12. in 26. januarjem leta 2014 v Aalborgu, Aarhusu, Köbenhavnu, Herningu in Odenseju, se bodo uvrstile po dve najboljši reprezentanci iz vseh sedmih kvalifikacijskih skupin ter najboljša tretjeuvrščena reprezentanca iz teh kvalifikacij.

Na sklepni turnir se je neposredno uvrstila gostiteljica Danska, sicer zmagovalka letošnjega evropskega prvenstva v Srbiji.

Kvalifikacijske skupine:
Skupina 1
: Španija, Makedonija, Portugalska in zmagovalka predkvalifikacijskega turnirja B (Grčija, Švica, Italija in Velika Britanija)

Skupina 2: Nemčija, Češka, Črna gora in najboljša drugouvrščena reprezentanca predkvalifikacijskih turnirjev

Skupina 3: Francija, Norveška, Litva in zmagovalka predkvalifikacijskega turnirja D (Estonija, Latvija, Turčija in Malta)

Skupina 4: Hrvaška, Madžarska, Slovaška in druga najboljša drugouvrščena reprezentanca predkvalifikacijskih turnirjev

Skupina 5: Poljska, Švedska, Nizozemska in zmagovalka predkvalifikacijskega turnirja A (Ukrajina, Ciper, Finska, Luksemburg)

Skupina 6: Islandija, Slovenija, Belorusija in zmagovalka predkvalifikacijskega turnirja C (Romunija, Izrael, Belgija ali Irska)