Gašper Marguč in Miha Žvižej v boju s Joanom Canellasom. Foto: EPA
Gašper Marguč in Miha Žvižej v boju s Joanom Canellasom. Foto: EPA
Španija ustavila Slovence

Varovance Borisa Deniča je poraz proti Špancem zagotovo potrl, za zaključek prvenstva pa jih čaka vedno vroči obračun s Hrvaško, ki bi slovenskemu rokometu lahko prinesel izjemen uspeh. Časa za objokovanje včerajšnjega neuspeha slovenski rokometaši pravzaprav nimajo, že v mešani coni po koncu dvoboja z domačini pa so začeli razmišljati o tekmi za bron.

Mladi Gašper Marguč, ki je bil s sedmimi zadetki celo prvič strelec srečanja, je v pogovoru za MMC umirjeno pokomentiral prvi poraz slovenske reprezentance na svetovnem prvenstvu: "Ni se nam izšlo po načrtih, po krajšem premisleku pa lahko le rečem, da so bili nasprotniki enostavno boljši. Pred tekmo sem tudi sam čutil določen pritisk, saj je bila ta tekma doslej največja v moji mladi karieri. Po prvem sodnikovem žvižgu sem se sprostil. Na igrišču ni prijateljev, prav tako nismo imeli prevelikega spoštovanja do Špancev.

Dve tretjini tekme ste bili dokaj blizu Špancem. Kaj je prevesilo tehtnico na njihovo stran v zaključku tekme?
V drugem polčasu enostavno nismo imeli rešitev v napadu. Španci so zabijali lahke gole iz protinapadov, saj smo si privoščili preveč izgubljenih žog. Naša obramba je kar solidno funkcionirala, prejeli smo le 26 zadetkov.

So vas Španci mogoče s čim presenetili?
Vedeli smo, kakšen način igre goji Španija. Ravno tako smo se pripravili na njihovo obrambo, vendar nam v napadu enostavno ni steklo. Španci so takoj na začetku prišli do lepe prednosti, vendar smo se vrnili v igro in držali korak z njimi do 40. minute. Prikazali so izredno agresivno obrambo, ki jim je prinesla številne osvojene žoge.

Pred vami je obračun s Hrvaško. Kako zbrati moči za zadnjo tekmo na prvenstvu?
Kljub porazu proti Špancem ne bomo obupali. Maksimalno se bomo pripravili na zadnji obračun. Malce se že pozna utrujenost, predvsem pri hitrosti in eksplozivnosti. Zbrali bomo vse moči in pogumno krenili v boj od prve minute.

Bi bila bronasta kolajna po vašem mnenju zgodovinski dosežek?
Že do polfinala smo marsikaj dosegli. Z zmago bi postavili nov mejnik, ki bi nas zapisal v zgodovino. Naredili bomo vse za zmagoviti zaključek prvenstva.

"Motor" hrvaške reprezentance Domagoj Duvnjak proti Slovencem pričakuje napeto tekmo: "Zagotovo ne bo lahko. Za obe moštvi bi bil bron velik uspeh, saj ni mala stvar biti tretji na svetu. Moramo prikazati precej več kot proti Dancem. Upam, da bo lahko igral Drago Vuković, ki ima težave z gležnjem." Vuković, ki je kar nekaj časa blestel v dresu velenjskega Gorenja, pa je za MMC dejal: "Raje bi seveda videl, da bi se naši reprezentanci pomerili v finalu. Žal mi je, ker bo eno moštvo odšlo domov praznih rok. Veliko lepše bi bilo, če bi se vsaj enim izmed nas uspelo prebiti v veliki finale. Tekma bo dobra, saj Slovenija igra odlično. Moramo dvigniti glave in odločno kreniti po zmago."

Iz Barcelone,
Španija ustavila Slovence