Prodornemu Sebastianu Skubetu bi morala globoka brazilska obramba ustrezati. Foto: www.alesfevzer.com
Prodornemu Sebastianu Skubetu bi morala globoka brazilska obramba ustrezati. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenska rokometna reprezentanca
Slovenija potrebuje zmago za utrditev samozavesti in za mirnejše nadaljevanje prvenstva. Foto: www.alesfevzer.com
M. Žvižej: Brazilce bomo skušali prebiti po sredini
Špiler, Škof in Bundalo pred tekmo z Brazilci

Slovenci želijo z zmago proti Braziliji vsaj delno popraviti spodrsljal proti Katarju. "Na turnirskem sistemu tekme prihajajo druga za drugo, tako da moraš poraze čim prej pozabiti, da ne vplivajo preveč na tvojo samozavest in tvoje razmišljanje. Mislim, da smo poraz s Katarjem že pustili s seboj. Vemo, kaj tekma z Brazilijo prinaša, tako da je treba vse sile usmeriti vanjo," je o dogajanju zadnjih dveh dni dejal Sebastian Skube.

Skube: Brazilska obramba bi nam morala ustrezati
Nato pa je slovenski organizator igre o glavnih karakteristikah brazilske reprezentance povedal: "Njihova glavna značilnost je, da so agresivni v obrambi. Igrajo vse, od 3-2-1, 3-3 do 4-2. Nam bi po fiziki morali ustrezati, ker imamo radi odprte obrambe, smo hitri in imamo radi igro ena na ena, ampak je pa res, da taka obramba ne dopusti pretoka žoge, tako da bomo morali paziti, kaj bomo delali v napadu. Na drugi strani Brazilci v napadu igrajo dosti kombinatorno, imajo tudi šuterje, če se jih spusti znotraj devetih metrov. Tehnično so dobro podkovani, tako da bo tekma zagotovo težka."

Denič: Vrniti se na zmagovite tirnice
Selektor Boris Denič, ki bo od četrtka naprej lahko računal tudi na Klemna Cehteta, pa pravi: "Brazilija je močna in čvrsta reprezentanca. Upam, da ne bo krč poraza proti Katarju predolgo trajal na sami tekmi. Igrajo zelo 'bekovsko', sploh na postavitve 6-0. So zelo dobri v dvobojih ena na ena, enako kot v obrambi, tako da lahko rečem: ena korektna ekipa. Želimo tekmo odigrati tako, kot znamo, in to, da se vrnemo na stare zmagovite tirnice."

Brazilci namučili Špance in opravili z Belorusi
Brazilija, ki je bila do zdaj na svetovnih prvenstvih najvišje pred dvema letoma, ko je v Španiji osvojila 13. mesto, ni naivna ekipa. To je pokazala na vseh treh tekmah v Katarju. Po porazih z domačini (23:28) in Španci (27:29) je dokaj gladko opravila z Belorusijo (34:29). Njihov najboljši strelec je bil Felipe Ribeiro, ki je Belorusom zabil devet golov iz desetih poskusov. Levokrilni rokometaš je soigralec Slovencev v Montpellieru.

Prenos tekme iz Duhaila, predela Dohe, si boste lahko od 15.00 naprej ogledali na TVS 2 in na MMC-ju.

SKUPINA A, 4. krog

Sreda ob 15.00:
SLOVENIJA - BRAZILIJA

ČILE - BELORUSIJA

Ob 17.00:
KATAR - ŠPANIJA

Lestvica:                          
ŠPANIJA            3  3 0 0 +28   6
KATAR              3  3 0 0 +14   6
SLOVENIJA          3  2 0 1 +16   4
BRAZILIJA          3  1 0 2  -2   2
BELORUSIJA         3  0 0 3 -15   0
ČILE               3  0 0 3 -41   0

Iz Dohe

Aleš Vozel, @vozela1

M. Žvižej: Brazilce bomo skušali prebiti po sredini
Špiler, Škof in Bundalo pred tekmo z Brazilci