Uroš Zorman je do zdaj že trikrat postal evropski klubski prvak. Enkrat s Celjem (2004), dvakrat pa s Ciudad Realom (2008, 2009).
Uroš Zorman je do zdaj že trikrat postal evropski klubski prvak. Enkrat s Celjem (2004), dvakrat pa s Ciudad Realom (2008, 2009). "Cilj kluba pred začetkom sezone je bil uvrstiti se v finale poljskega pokala in prvenstva ter na finalni turnir Lige prvakov in vse smo uresničili, tako da bo maj smetana na torti uspešne sezone. S soigralci razmišljamo, da če kdaj, lahko letos uspemo in osvojimo lovoriko, saj smo prikazali izjemen napredek v igri, na gostovanjih pa, da se ne bojimo nikogar. V Nemčiji bomo imeli tudi veliko podporo naših navijačev, prek 5.000 naj bi jih bilo v dvorani, tako da bomo imeli precejšnjo pomoč," je še pred žrebom dejal Zorman. Foto: EPA

Za poljske Kielce igra slovenski reprezentant Uroš Zorman, za madžarski Veszprem pa Gašper Marguč. Slovenca se tako v polfinalu ne bosta srečala.

Branilka naslova Barcelona je izpadla v četrtfinalu, najbrž pa je prvi favorit zaključnega turnirja zvezdniški PSG.

Slovenijo je v letošnji sezoni med rokometno elito predstavljal državni prvak, Celje Pivovarna Laško, ki se ni uvrstil v izločilne boje.

Od preostalih Slovencev je Matjaž Brumen z makedonskim Vardarjem iz Skopja obstal v četrtfinalu. V osmini finala pa so se poslovili Matej Gaber, Dragan Gajić, Vid Kavtičnik in Jure Dolenec (vsi Montpellier), Simon Razgor (Meškov Brest) in Dean Bombač (Pick Szeged).

LIGA PRVAKOV

KÖLN, zaključni turnir

Polfinale, sobota, 28. maja:
KIELCE - PSG
(Uroš Zorman)

KIEL - VESZPREM (Gašper Marguč)

Finale (18.00) in tekma za tretje mesto (15.15) bosta v nedeljo, 29. maja.