Rokomet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.7 od 13 glasov Ocenite to novico!
Veselin Vujović
Veselin Vujović med nagovorom svojih varovancev. Foto: MMC RTV SLO
VIDEO
Vujović s Koprčani začel...

Dodaj v

Vujović vodil prvi trening Koprčanov

Državno prvenstvo se začne 9. septembra
1. avgust 2017 ob 20:41
Koper - MMC RTV SLO

Slovenski rokometni selektor in od konca junija tudi nov trener Kopra 2013 Veselin Vujović je svoje varovance zbral na prvem treningu pred novo sezono.

Fantje so z uvodnega sestanka prišli z mešanimi občutki. "Iskreno je povedal, da če preživimo njega, bomo preživeli vse trenerje," je dejal najizkušenejši igralec Kopra Uroš Rapotec. "Mislim, da se vsak hoče dokazati takemu trenerju, kot je Veselin Vujović. To je lahko samo pozitivno za nas," pa je povedal Tilen Sokolič. "Zaenkrat so še mešani občutki. Po tem, kar sem do zdaj videl, mi deluje v redu, tako da se bomo imeli dobro," je razmišljal Grega Krečič.

Koper idealen za spoznavanje slovenske lige
In kako je Vujović pristal v Kopru? Po neslavnem koncu prvoligaškega nogometa je občinska oblast ob pomoči pokrovitelja prepoznala priložnost in pristavila svoj lonček. Delo na Obali pa ustreza tudi Vujoviću. "V ekipi je šest mladih reprezentantov. Tu bom spoznal celotno slovensko ligo, kar pa ne bi bilo mogoče, če bi bil na tisoče kilometrov proč," pojasnjuje Vujović.

Smo majhni, a hitri in pametni
Ekipa, s katero bo delal, je praktično nespremenjena. Denarja za drage okrepitve ni. "Če bo mogoče, bomo poskusili pripeljati podobno stare igralce iz slovenske lige, vendar bomo iskali koga malo višje postave. Sicer smo majhni, a verjetno hitri in pametni. Nekje že moramo imeti prednost. Potrudil se bom, da bo njihova igra taka, kot jo pričakujem," je dejal Vujović.

Državno prvenstvo se začne 9. septembra. Koprčani v uvodnem krogu gostujejo v Trebnjem.

A. V., Bojana Knez, TV Slovenija
Prijavi napako
Komentarji
DAbears
# 01.08.2017 ob 23:22
Zakaj mam obcutek da bo vujo naredil iz slovenske reprezentance svetovne in evropske prvake
Materjala je 100% dovol
2px_orbitala
# 01.08.2017 ob 21:33
To je za Vujota bolj mini projekt, da bolje spozna slovensko ligo in lažje sestavi reprezentanco.
veza
# 01.08.2017 ob 21:33
Ni , kaj, Vujo, boš moral oblečt dres in tudi kdaj zaigrati, pa bo prišla višina!
slovenc pa pol
# 01.08.2017 ob 23:39
Srečno Vujotu in seveda Kopru...so simpatični...med 4 naše najboljse sodijo
zimiha
# 02.08.2017 ob 12:55
pajadeja
Saj je javno znano, da to ni razlog. Slovenska liga je dovolj kvalitetna. Spoznorji Celja in Gorenja so pritiskali, zaradi večjega trga v SEHI.
2px_orbitala
# 02.08.2017 ob 12:54
@dadic
Tehnično gledano "med najboljše štiri" pomeni mesto med 1. in 4. mestom. Torej se slovenc na pol ne moti, četudi bo Koper končal na drugem mestu.
Nathalia_94
# 03.08.2017 ob 10:54
pajadeja motiš se če misliš da bo Celje imelo zelo slabo ekipo, če bo vse po sreči se Celje dogovarja tudi z Klemenom Cehtetom in se lahko zgodi da bo on še ena okrepitev. Ne rečem da bojo druge ekipe slabe celo dobro je da bo liga bolj izenačena ampak v Celju se bo še vedno igral dober rokomet, če jim kako leto spodleti da ne bojo prvaki nič hudega še vedno se je znalo Celje vrnit. Tu pa bo tebe resnica bolela
WerewolfQueen
# 02.08.2017 ob 15:53
Ma Ribnica bo vse namahala :D :P
okroglo
# 28.08.2017 ob 14:52
Ribnica je svojo ranljivost pokazala v soboto v Škofji Loki.
Izredno šibki so na srednjem položaju,Pahuljetu se pozna ,da do sedaj ni igral in je popolnoma zgubljen,Koprivc pa je toplo mrzlo.
Imam občutek,da bo to sezono nosilec Nosan,pa ne Mitja.
rok ometaš
# 05.08.2017 ob 08:18
pajedeja@
ne gre za pocenjevanje, okrepili (imensko)sta se samo ekipi Gorenja in Maribora, glede na lansko sezono. Celjani imajo dva tri igralce ki smo jih že videli igrati in dva ki so nekaterim malo bolj neznani . Vprašanje je , pa ni važno kdo je to, kako se bodo novinci znašli v novih sredinah in kakšen bo njihov iskoristek, za to sem napisal da počakajmo, je pa res da je največ igralsko izgubila Ribnica (Leban in Grebenc), Koper razen Vujoviča nima novih igralcev. Res je sem navjač Celja v slovenskem prostoru in vseh ostalih klubov v Evropskem merilu .
Nathalia_94
# 03.08.2017 ob 12:12
Želim pa reči glede Kopra da so tud pod Jovičičem bili zelo dobri in bojo po mojem pod Vujovičem naredli korak več, ker imajo zelo dobre igralce ampak je pa vprašanje kak dolgo bojo oni lahk zadržali to ekipo, ker drugi klubi kr hitro to opazjio in ti hitro speljejo dobre igralce. Za Gorenje se tud ne ve kakšno ekipo bojo imeli lahk so zadeli v polno s tem trenerjem lahk pa tudi ne, vse bo pokazal čas. V Celju pa je jasno da tud ne pričakujemo da bomo čist vsako leto prvaki in da bo verjetno tud prišla sezona ko nam ne bo uspelo nič osvojit tako je pač v športu.
Nathalia_94
# 03.08.2017 ob 12:04
Vidlo se bo skozi prvenstvo ali je Celje zadelo v polno s temi okrepitvami ali pa ne, ker v zadnjih letih Celje ni imelo neke sreče pri izbiri okrepitev iz tuijne ala Kasal, Babarskas, Ivan Gajič..... edina izjema je bil Sliškovič ta je bil edini prava okrepitev. To pa kar si ti pisal glede pisma da ga pišejo celjani pa so oni pisali na EHF za dobro rokometa povsod ne samo za Celje, ker kar se je takrat dogajal na tisti tekmi Zagreb - Celje pa je škoda besed, ker take stvari se ne smejo dogajati da se sodi ekipam ki imajo denar, ker tud šport očitno postaja ena velika korupcija in se sodi velikanom kadar jim proti slabšim ekipam ne gre. Ampak v Celju so ostali korektni in so se sprijaznili s tem da so izpadli, ker drugače bi lahko zahtevali ponovitev tekme ali pa registrirali rezultat v njihovo korist tako pa niso, ko že ti tako trdiš kako pritiskajo na EHF in sodnike.
rok ometaš
# 03.08.2017 ob 11:07
Vujo sam ni garancija da bo ekipa močnejša, lahko tudi, vendar če enkrat ekipa doseže nek optimalni maksimum, potem rabi nekaj več in to so okrepitve , ki pa jih resnici na ljubo Koper nima . Celje ima nekatere okrepitve , ki jih še nisem videl igrati v vidnejši vlogi, je pa podatek da je Dušebajev bil najboljši igralec in strelec finala mladinskega svetiovnega prvenstva in s Španijo postal svetovni prvak tudi nekaj vreden . Počakajmo da se prvenstvo začne in po tem ocenjujmo okrepitve , imena sama ne igrajo kaj dosti .
pajadeja
# 03.08.2017 ob 10:31
No, po imenih slabša je edino Ribnica, ki je izgubila dva nosilca igre. Pa ju bodo že drugi zamenjali, tako kot tudi golmana od Loke, ki ne vem kakšna klasa ne more bit, če je šel za rezervo Lesjaku. Koper se je z Vujovićem izrazito okrepil. Ali pa ti mogoče misliš, da sta dva Vujovića, eden v reprezentanci, tega imamo radi, in eden v Kopru, tega pljuvamo že po defaultu? Tudi Maribor se je okrepil in konec koncev tudi Trebnje. Je pa seveda Celje doseglo dno. Resnica boli.
rok ometaš
# 03.08.2017 ob 08:14
marko530@
Kdo seje okrepil razen Gorenja ? Ribnica, Koper, Loka , halo vsi so slabši ne pa do so se okrepili .
jocohamas
# 02.08.2017 ob 14:34
Celje je seveda favorit prvenstva, bo pa divje, Gorenje je sestavilo sila simpatično ekipco, Maribor mogoče še za odtenek bolj, Koper zna koga presenetiti, enako Ribnica... Vsekakor se obeta zanimivo prvenstvo
pajadeja
# 02.08.2017 ob 12:41
Dadic, ne morem napovedovat tako kot ti. Mogoče imaš prav, se mi pa zdi, da sta Celje in Velenje še vedno močnejša. Je pa SEHA liga, razen treh, štirih ekip, na popolnoma enaki ravni kot slovenska. Tako da odpade razlog, zakaj Celjani in Velenjčani igrajo to ligo, da v SLO namreč nimajo pravih tekmecev. Roko na srce, tam so ekipe, ki ne bi mogle igrat v 1. SLO ligi. Kaj je to strumica, pančevo, vojvodina? Celjani imajo velik problem napolnit dvorano s Koprom ali Ribnico, zato jo bodo napolnili proti pančevu. Haloooo?
pajadeja
# 03.08.2017 ob 11:24
Seveda gre tukaj za predvsem izredno podcenjevalni odnos. Navijači ekipe, katero so zapustili Zarabec, Janc, Poteko, Žvižej, Gajič in še kdo, namesto njih pa so prišli dokaj anonimni in neizkušeni igralci, trdijo, da so druge ekipe v SLO bistveno slabše kot lani. In to ne domnevajo, ne, kje pa. Preveč so "doktorji rokometa" za domneve. To so kar trditve, če ne že zahteve. Zahteve do zveze, sodnikov, medijev po nekih privilegijih, ker so bili pred 15 leti prvaki pokala državnih zmagovalcev. In potem poskušate z enakimi zahtevami še do EHF. In ti, dežurni pametovalec? Odloči se že enkrat ali bo tako ali drugače. Najprej trdiš, da so vsi halo slabši, potem pa naj počakamo, kako bo, ker imena ne igrajo. Malo nasprotujoče, mar ne?
marko530
# 02.08.2017 ob 17:27
Se že veselim slovenske lige. Celjani bodo imeli hudo konkurenco. Vsi so se okrepili razen oni so slabši kot so bli v prejšni sezoni.
lojal
# 02.08.2017 ob 16:58
Če ima Popo prste vmes, bo bolj klavrno.
dadic
# 02.08.2017 ob 14:46
slovenc na pol se na pol motis pri napovedi.
dadic
# 02.08.2017 ob 10:57
Motiš se slovenc na pol, Koper sodi med prva dva v nasem prvenstvu in to bo letos dokazal.
Kazalo