Uroša Zormana in reprezentančne soigralce konec oktobra in na začetku novembra čakata prvi kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo proti Romuniji in Belorusiji. Foto: Reuters
Uroša Zormana in reprezentančne soigralce konec oktobra in na začetku novembra čakata prvi kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo proti Romuniji in Belorusiji. Foto: Reuters
Karol Bielecki
Dvometraš Karol Bielecki, ki je ostal brez očesa, je ena izmed zvenečih okrepitev Kielc. Foto: EPA
Dragan Gajič
Dokler ne bo dokazano drugače, Zorman stoji ob strani Draganu Gajiću (na sliki), Vidu Kavtičniku in Primožu Proštu. Foto: Reuters

32-letni Zorman tretjo sezono igra za Kielce, poljske državne in pokalne prvake, ki imajo v letošnji sezoni velike ambicije tudi v Ligi prvakov. "Najprej želimo biti prvi v skupini, nato pa do zaključnega turnirja najboljše četverice priti po najlažji poti," pravi Zorman, ki se v afero Montpellier ne želi pretirano vpletati: "Stojim za njimi, verjamem, da niso krivi."


Poleti ste se močno okrepili, saj so prišli Karol Bielecki, Ivan Čupić, Kryzstof Lijewski in Manuel Štrlek, kar priča o tem, da imate visoke cilje v novi sezoni. Do kam sežejo?
Ne vem še, kam. Če se nam malo poklopi, lahko sežemo daleč. Osebno računam na zaključni turnir. Po drugi strani pa ob črnih minutah lahko izgubimo s komer koli. Iz tekme v tekmo smo boljši, a imamo še veliko rezerv, tako da upam na najboljše.

Ligo prvakov ste odprli z gladkima zmagama nad Silkeborgom in St. Peterburgom. Za zdaj vam gre torej vse po načrtu, kajne?
Na koncu sta bili res gladki zmagi, čeprav danes vsaka ekipa zna igrati rokomet. Dali smo vse od sebe.

Ste zadovoljni z vašim položajem oziroma statusom v klubu?
Kdor me pozna, ve, da vse življenje 'jamram', nikoli nisem čisto zadovoljen, saj bi vedno lahko bilo še boljše. Če bi se enkrat zadovoljil, bi bilo bolje, da končam kariero. A po drugi strani glede na svoja leta še preveč igram, tako da se nimam kaj pritoževati.

V soboto vam v goste prihaja Gorenje. Ste favorit dvoboja, kaj napovedujete?
Gledal sem jih prvo tekmo, ko so igrali s St. Peterburgom. Takrat so me navdušili z igro, pozneje so zmagali še v Celju. V Skopju so me malo negativno presenetili. Očitno zelo nihajo v igri. Na papirju smo favoriti, a to bo treba dokazati na igrišču. Favoriti smo bili tudi lani proti Kopru, pa vemo, kako se je to končalo.

Kako sicer vidite razmerja moči v tej skupini?
Glede na imena ekipe smo favoriti ne samo skupine, ampak tudi Lige prvakov. Kar se tiče naše skupine, je neumno, da bi se izogibal vlogi favorita. Kot že rečeno, pa je to treba potrditi tudi na igrišču. Gorenje moramo premagati, tudi na vseh drugih tekmah pa se moramo vesti kot favoriti. Želimo biti prvi v skupini, nato pa do zaključnega turnirja priti po najlažji poti.

Rokometno in tudi širšo javnost je pretresla stavniška afera rokometašev Montpellierja, v katero so očitno vpleteni tudi slovenski reprezentanti. Ste se z Vidom Kavtičnikom, Draganom Gajićem in Primožem Proštom kaj slišali v tem času?
Zagotovo je to pereča tema, zagotovo pa preveč napihnjena od medijev, kar je po svoje tudi normalno, saj so vpletene zvezde rokometa. Čeprav sam nimam informacij, to ni dobro za rokomet. Ne želim se vpletati. Stojim za njimi, verjamem, da niso krivi. Kaj bo pokazala preiskava, bomo pa videli. Do takrat jih nima nihče pravice obsojati. Govoril sem z Gajićem, ki je dejal, da se dobro drži. Če kar koli potrebujejo, sem tukaj.

Bo imela ta afera kakšen vpliv na reprezentanco, ki konec meseca začenja kvalifikacije za evropsko prvenstvo leta 2014?
Ne bi smelo preveč vplivati na te stvari. Smo kolegi in si stojimo ob strani. Če se bo dokazalo nasprotno, vsi vemo, kaj sledi.