Celjanin so doslej premagali Zagreb, remizirali s Kristianstadom ter izgubili proti Vardarju, Rhein-Neckar-Löwnu in Kielcami. Foto: EPA
Celjanin so doslej premagali Zagreb, remizirali s Kristianstadom ter izgubili proti Vardarju, Rhein-Neckar-Löwnu in Kielcami. Foto: EPA

aloga.

Madžarska zasedba iz mesta, ki slovi po okusnih suhomesnatih izdelkih, je solidno začela nastope v elitnem klubskem tekmovanju in na dosedanjih petih tekmah ukanila Zagreb in Meškov, neodločeno z Rhein Neckar-Löwnom ter klonila pred Kielcami in Vardarjem. Barve madžarskega kluba, ki je trenutno na četrtem mestu v skupini B, zastopajo trije slovenski rokometaši, Mario Šoštarič in Staš Skube bosta v soboto zagotovo nastopila, poškodovani Matej Gaber pa ne.

"Rokometaši iz Szegeda so v zadnjem času v zelo dobri formi, to dokazuje njihova zmaga nad tekmeci iz Veszprema. Imajo visoke cilje in apetite ter nameravajo zmagati v Celju, a identične želje imamo tudi mi. V vsakem primeru bomo na sobotnem obračunu dali vse od sebe in skušali osvojiti vsaj točko," je dejal trener Branko Tamše, ki je med reprezentančno akcijo nekoliko spočil svoje močno obremenjene igralce, hkrati pa obžaloval, da bi na skupnih treningih odpravil nekatere pomanjkljivosti v igri.

"Ekipa Szegeda igra 5-1, ki jo pogosto kombinira z različico 5+1, torej z visokoraslim Jonasom Källmanom na špici, ter 6-0, ob igralcu več na igrišču pa tudi z različico 4-2. V obrambi imajo pripravljene številne različice, trener Juan Carlos Pastor pa vselej zahteva agresivno obrambo s čim manj dotiki. V svojih vrstah imajo tudi določene 'lomilce kosti', torej močne igralce, ki znajo biti izjemno grobi v obrambi. V izvajanju hitrega centra so zelo kakovostni, v napadu praktično nevarni z vseh položajev, ob tem pa imajo na voljo velik nabor igralcev," je še dodal Tamše, ki ne bo mogel računati na Žigo Mlakarja.

"Pick je mogoče 'narezati', vsaka ekipa je premagljiva," je uvodoma dejal Žvižej in dodal: "Skušali jim bomo vsiliti naš sistem igre. Najprej moramo biti na visoki ravni na obrambi, naš rumeni obrambni zid pa bo moral biti čim bolj trden. V napadu bomo morali prikazati zbrano igro, v nasprotnem primeru nas bo tekmec kaznoval z bliskovitimi nasprotnimi napadi."

6. KROG, skupina B, sobota ob 19.00:
CELJE PL - PICK SZEGED
VARDAR - KIELCE četrtek
RHEIN NECKAR L. - ZAGREB sobota
MEŠKOV BREST - KRISTIANSTAD sobota

Kielce in Vardar 8, Rhein Neckar 7, Pick Szeged 5, Meškov 4, Celje in Kristianstad po 3, Zagreb 2 točki.

Zmagovalca skupin se uvrstita v četrtfinale, ekipe od 2. do 6. mesta pa v osmino finala.