Ena najboljših slovenskih plavalk Anja Čarman se je v soboto poročila. Foto: Foto Avenija
Ena najboljših slovenskih plavalk Anja Čarman se je v soboto poročila. Foto: Foto Avenija

Poroka, civilna in cerkvena, je bila v lepem vremenu in imenitnem vzdušju v Preddvoru, slavje pa se je ob igranju tria Duble Truble nadaljevalo v gostilni Pod Krvavcem. "Ne bi moglo biti bolje," je za MMC povedala 28-letna športnica iz Godešiča pri Škofji Loki, članica Triglava, ki je vzela nekdanjega košarkarja Jako Cekiča. Anjina priča je bila Eva Berra. Včasih sta trenirali skupaj in bili vedno zelo dobri prijateljici.

Med 64 svati so bili izmed znanih plavalcev na poroki Anja Klinar, Flavia Rigamonti (priletela je iz ZDA, kjer ima uspešno poslovno kariero; s Čarmanovo sta skupaj študirali in plavali za univerzo SMU v Dallasu), nekdanji selektor Roni Pikec in Emil Tahirovič, ki je v zakonski jarem skočil teden prej v Galeriji Repanšek pri Volčjem potoku.

Kljub velikemu mejniku Anja Čarman Cekič ne načrtuje konca kariere. "Če ne bo prišlo kaj vmes (smeh), bom še tekmovala. Letos sem morala sicer zaradi poškodbe prej končati sezono, tako da je bila moja zadnja tekma maja na Iliriji."

Anja Čarman je z bronom na 200 hrbtno v članski konkurenci prvič zablestela na evropskem prvenstvu v kratkih bazenih leta 2000 v Valencii, ko je bila stara le 15 let. Leto pozneje je na sredozemskih igrah v Tuniziji osvojila zlato medaljo na 400 prosto in odplavala izjemen državni rekord 4:13,89, nepremagljiva pa je bila tudi na EP-ju v kratkih bazenih v Antwerpnu leta 2001, ko je premagala Ukrajinko Jano Kločkovo.

Z EP-ja v 50-metrskem bazenu se je leta 2004 vrnila s srebrnima medaljama na 200 hrbtno in 800 prosto. Pred šestimi leti je bila prvakinja v kratkih bazenih na 200 hrbtno.