Če bi Samir Handanović še želel igrati za reprezentanco, bi najbrž brez težav dosegel mejo 100 nastopov. Foto: AP
Če bi Samir Handanović še želel igrati za reprezentanco, bi najbrž brez težav dosegel mejo 100 nastopov. Foto: AP
Prašnikar po koncu kvalifikacij za Euro 2016

Zadnja tekma je tudi priložnost, da črto pod reprezentančno sezono potegnemo na portalu Športni SOS. Pred petimi leti je slovenska nogometna reprezentanca na 11 tekmah dosegla 20 zadetkov, letos je na devetih tekmah v nasprotne mreže pospravila 15 žog (samo na račun San Marina osem).

Vabljeni k pregledu celotne statistike slovenske nogometne reprezentance. Svoja vprašanja lahko pošljete po elektronski pošti.

Cesar zabil že devet zadetkov
Kar tri zadetke je letos prispeval Boštjan Cesar, ki si je z 9 goli utrdil primat daleč najboljšega reprezentančnega strelca. Pred kapetanom so sami napadalci (edina izjema je le napadalno usmerjeni vezist Milenko Ačimović).

Pečnik za gol potrebuje dve uri in pol
Če pri vprašanju zadetkov upoštevamo tudi dejavnik minutaže, je najboljši slovenski strelec Nejc Pečnik, ki je v povprečju za en zadetek potreboval 158 minut. Če bo uresničil napovedi, bi lahko dolgo ostal na vrhu te lestvice slovenskih reprezentantov.

Handanović skočil na drugo mesto
Reprezentančno slovo je napovedal tudi Samir Handanović, ki je med slovenski vratnici stopil 81-krat, s čimer se je na lestvici nastopov prebil na drugo mesto.

Ukrajina sploh prvič premagala Slovenijo
Slovenija je v dodatnih kvalifikacijah izgubila proti Ukrajini. Ta je s Slovenijo igrala še petič in šestič. V Lvovu je dobila sploh edini obračun na šestih tekmah, kar je bilo dovolj za dvig vstopnice za Francijo 2016.

Katanec še čaka na stoti gol
Selektor Srečko Katanec je Slovenijo vodili na 74 tekmah, na katerih so njegovi varovanci zabili 99 golov. Jubilejni stoti zadetek bo tako lovil v letu 2016.

Prašnikar po koncu kvalifikacij za Euro 2016