Morda niste vedeli
slice
V času loterije največ prvih izborov rojenih v Melbournu
Po dva rojena v Lagosu in Torontu, 22. maj 2018 ob 13:54 Pred letošnjim naborom Lige NBA smo vam predstavili že številne zanimivosti, tokratna pa je res nenavadna. Vodstvo tekmovanja je loterijo uvedlo leta 1985.
18
Največ porazov na SP-jih imela Mehika
16. maj 2018 ob 10:06 Le še en mesec nas loči do svetovnega prvenstva v nogometu, ki bo junija in julija spet v središču svetovne javnosti.
13 parov oče-sin v zgodovini Prve lige
1. september 2015 ob 09:45 Trener Krke Andrej Kastrevec med 25 varovanci med drugim trenira tudi sina Žigo. To je sicer najmanj 13. tovrstni par v zgodovini Prve lige.
Kamnik in Jesenice največji mesti brez prvoligaša
7. julij 2015 ob 10:20 Slovenska nogometna liga je znana, da v njej občasno igrajo tudi klubi, ki prihajajo iz zelo majhnih krajev.
Spanulis se je prebil tik pod vrh lestvice
19. maj 2015 ob 10:42 Končala se je sezona Evrolige, na večni lestvici strelcev že dolgo kraljuje Juan Carlos Navarro, na drugo mesto pa se je prebil Vasilis Spanulis, ki sicer zaostaja za skoraj tisoč točk.
Dozdajšnji izkupiček risov med elito – sedem nastopov in šest zmag Slovenska hokejska reprezentanca bo letos osmič nastopila na svetovnem prvenstvu elitne divizije. Zadnja zmaga v najmočnejšem rangu svetovnega hokeja je stara štiri leta.
Ole Einar Björndalen lovi že 40. medaljo na SP-jih Pred vrati je še zadnje svetovno prvenstvo v zimskih športih. Biatlonci se bodo za 11 kompletov medalj v Kontiolahtiju borili do konca prihodnjega tedna.
Real Madrid je prvi evropski poraz utrpel proti Barceloni Najuspešnejši evropski nogometni klub Real Madrid je v nedeljo končal rekorden niz 22 zmag v vseh tekmovanjih. 22 zmag so igralci Reala nanizali na zadnjih 22 tekmah v letu 2014.
Ubavič in Škaper na eni tekmi zabila po pet golov Štefan Škaper in Zoran Ubavič si delita rekord po številu golov na eni tekmi Prve lige - oba sta namreč zabila po pet golov.
Boštjan Lekan in Andreja Grašič osvojila prve slovenske točke Jakov Fak in Teja Gregorin sta najuspešnejša slovenska biatlonca v današnji generaciji. Oba sta zelo uspešni karieri osvojila tudi olimpijsko medaljo.
Madžari dvakrat uspešno preskočena ovira Začenjajo se kvalifikacije za evropsko rokometno prvenstvo čez dve leti na Poljskem, Slovenija bo igrala v skupini s Švedsko, Slovaško in Latvijo.
Priložnost, da se Tina Maze še dvigne na večni lestvici Nova sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju je pred vrati. Zimsko rajanje se bo v soboto tradicionalno začelo v Söldnu z ženskim veleslalomom.
M za plezalne medalje: Martina, Maja in Mina Slovenski plezalci zahtevno športno javnost že dolgo navdušujejo in razvajajo s svojimi odličnimi nastopi na tekmah za svetovni pokal, na evropskih in svetovnih prvenstvih.
Španci so imeli v Ligi prvakov kar 13 klubov V nogometni Ligi prvakov so do zdaj igrali predstavniki 31 nogometnih zvez. Med temi so samo Slovenija, Belorusija, Srbija in Finska imele tam po enega predstavnika.
Naslov svetovnega prvaka v F-1 spet za eno od velesil Vse kaže, da bo naslov letošnjega svetovnega prvaka v formuli ena romal v Veliko Britanijo ali Nemčijo, ki sta po naslovu svetovnih prvakov na samem vrhu.

Izbor