Foto:
Foto:

Celjane je v vodstvo v 43. minuti popeljal Robert Koren, isti igralec pa je v 60. minuti povišal na 2:0. Ključno je bilo hitro znižanje Idana Tala v 63. minuti, po katerem je Maccabi še naprej narekoval ritem igre in v 84. minuti prek Giovannija Rossoja prišel do izenačenja. Rumeno-modri so si kljub neuspehu za borbeno predstavo prislužili aplavz domače publike.

Srečanje pred približno 4.000 gledalci so gostitelji začeli dobro. V uvodnih minutah je najlepšo priložnost zapravil Maletič, ki je po lepi akciji v bližini gostujočih vrat zgrešil žogo.

V nadaljevanju so več od igre imeli Izraelci. V 26. minuti je Tal lepo ustrelil proti golu, celjskemu čuvaju mreže Šeligi pa je na srečo žogo uspelo preusmeriti v vratnico.

Dve minuti kasneje je Čadikovski po prodoru z 20 metrov streljal po tleh mimo vrat, v zadnjem delu polčasa pa je na sceno stopil Koren. Najprej je v 41. minuti lepo priložnost zapravil, nato pa v 43. po kotu in odbiti žogi gostujočega vratarja Davidoviča neubranljivo streljal s 14 metrov. Gledalci so bili prvič na nogah! Igra se je razživela, tik pred odhodom v slačilnico pa se je še enkrat v priložnosti znašel Koren.

Na začetku drugega polčasa so Celjani še naprej imeli rahlo terensko premoč, ki so jo z zadetkom kronali v 60. minuti. Po strelu Čadikovskega s približno 20 metrov je Davidovič žogo odbil le do Korena, slednjemu pa ni bilo težko zatresti mreže iz neposredne bližine. Ko je že kazalo, da je Publikum na pragu drugega kroga, pa je sledil popoln odklop varovancev Marjana Pušnika in na drugi strani popolna ofenziva gostov.

Že v 63. minuti je težko delo Celjanov napovedal gol Tala po tleh z roba kazenskega prostora, v 70. je Lopez z desne strani streljal za las mimo vratnice, v nadaljevanju pa je trikrat odlično posredoval Šeliga. V 84. minuti je bil brez moči. Rosso je podobno kot Tal zadel s približno 16 metrov, le da tokrat nekoliko z desne strani.

Celjani so v zadnjih trenutkih tekme poskušali priti vsaj do prestižne zmage, a brez uspeha. Edina slovenska ekipa, ki se je prebila v drugi krog Pokala Uefa, tako še naprej ostaja Maribor.

Marjan Pušnik, trener CMC Publikuma: "Maccabi se je zasluženo uvrstil naprej, za kar jim iskreno čestitam. Želim jim, da bi se v Pokalu UEFA uvrstili čim dlje, da bi se s tem videlo, da smo izgubili proti zelo dobri ekipi. Žal nas je po vodstvu z 2:0 hitro presenetil zadetek gostov, kar je moje igralce šokiralo. Nekateri se tudi niso držali dogovora, da bomo v primeru vodstva z 1:0 ali 2:0 še bolj čvrsto prijeli nasprotnika. V bistvu smo igrali preveč pošteno, kar se je videlo tudi po tem, da smo prejeli le en rumeni karton. Maccabi ima nekaj zelo kakovostnih igralcev, pa tudi izkušnje na pomembnih tekmah so bile na njihovi strani."

Roni Levy, trener Maccabi Haife: "Že po žrebu smo se zavedali, da nas s Publikumom čakata dve težki tekmi, na srečo pa se nam je na koncu vendarle izšlo. Celjski nogometaši imajo zelo dober napad, pa tudi taktično so zelo dobri, za kar gre veliko zaslug trenerju Pušniku. Na prvi tekmi nismo izkoristili priložnosti za vodstvo s 3:0, prav nasprotno, celjski nogometaši so nam takrat dali zadetek, zato smo se druge tekme kar nekoliko bali. Na srečo se nam je tokrat po znižanju izida na 1:2 odprlo in v nadaljevanju tekme je bil ves čas v zraku tudi izenačujoč zadetek."