Foto:
Foto:
Ficko je takole dosegel enega izmed šestih golov.

Po začetnem otipavanju in nervoznem začetku so Ljubljančani povedli 10:7. V naslednjih sedmih minut je sledil črn mrk, saj so Turki naredili delni izid 7:1 in polčas končali s prednostjo dveh zadetkov (13:15).

V drugem polčasu je Čotar v vratih Podpečana zamenjal s Franetičem. Gledalci so v bolj praznem Tivoliju spet oživeli v 41. minuti, ko so Prulčani povedli 17:16. A gostje niso vrgli puške v koruzo in po nekaj hitrih protinapadih le pet minut kasneje spet vodili 21:23.

V zaključku tekme so bili bolj zbrani domači. Podpečan je spet stopil med vratnici in v odločilnih trenutkin na svoj 28. rojstni dan tudi ubranil sedemmetrovko, na nasprotni strani pa sta bila uspešna Kastelic in Cvijič. Izid na semaforju je bil tako 29:27 v korist domačih. Dve minuti pred koncem tekme je bil izključen še prvi strelec tekme Erguder in odločitev o zmagovalcu je dokončno padla.

Bojan Čotar, trener Prul 67: "Sam sem vesel predvsem zaradi ene stvari, kajti tudi po skupnih analizah, ki smo jih opravili z igralci, smo enotnega mnenja, da ne blestimo. Toda kljub temu zmagujemo in to je doslej edina star, s katero sem zadovoljen. Še enkrat več se je pokazalo, da smo garaška ekipa. Garamo, garamo, ampak ne blestimo, a kljub temu imamo zaenkrat pozitiven rezultat. Upam, da ko bomo izboljšali, kar še lahko izboljšamo, bodo na vrsto prišli še boljši trenutki. Konec koncev pa sem zadovoljen z zmago, ta je najpomembnejša."

Saša Miljkovič, rokometaš ASKI Ankare: "Tekma je bila zelo korektna in hkrati zelo pomembna za obe moštvi. Vodili smo večji del tekme, toda na koncu so zmagale Prule. Mogoče je bilo vmes tudi malce sreče, malo pa sta me razočarala tudi sodnika, ki sta se nekajkrat odločila v korist domačinov. Toda v celoti gledano, moram reči, da so Prule zasluženo slavile."