Aljaž Bedene je letos v odlični formi. Na lestvici ATP je na 240. mestu in se bo po turnirju v Ljubljani še dvignil. Foto: Bojan Matevžič
Aljaž Bedene je letos v odlični formi. Na lestvici ATP je na 240. mestu in se bo po turnirju v Ljubljani še dvignil. Foto: Bojan Matevžič

V prvem nizu je bil Kavčič suveren, odlično je serviral, delal malo neizsiljenih napak, Bedene pa je preveč grešil.
Popoln preobrat v drugem nizu
V drugem nizu je najboljši slovenski igralec povedel že s 3:1, nato pa popolnoma popustil, Bedene se je sprostil, dobil je kar pet iger zapored.
Kavčič je v tretjem nizu hitro povedel z 2:0, nato pa se mu je poznala utrujenost. Prejšnji teden je zmagal v Banjaluki in v zadnjem tednu je odigral kar šest dvobojev. Bedene je z izjemnimi forhendi prevladoval in zasluženo zmagal.
"Kljub slabemu začetku nisem bil nervozen, napaka je bila le ta, da se prehitro zaključeval točke. Na takšen način proti Blažu ne moreš igrati. V drugem nizu sem se po zaostanku pobral, rekel sem si, da proti Blažu enostavno ne smem izgubiti še drugič zapored. Ves čas sem si govoril, da moram ostati optimističen. Začel sem igrati bolj napadalno in to je proti njemu veliko bolj učinkovito, kot da sprejmeš njegovo igro. Presrečen sem, ker sem imel toliko navijačev in upam, da me bodo prišli vzpodbujati tudi v četrtfinalu," je povedal Bedene, ki je dobil velik aplavz 700 gledalcev.

Kavčič igral preveč pasivno
"Pred tekmo sem imel dober načrt, ki se je v prvem nizu povsem uresničil. Tudi zaradi dejstva, da sem imel še dovolj moči. Jaz sem bil tisti, ki sem vodil igro in ga s tem silil v napake. Potem pa sem začel igrati preveč pasivno, morda mi je malce zmanjkalo tudi moči, on pa je na drugi strani igral na visokem nivoju. Premagal me je in mu čestitam za odlično igro," je dejal Kavčič.

V četrtfinalu bosta igrala dva Slovenca. Grega Žemlja je že v sredo premagal Srba Miljana Zekića s 6:2, 3:6 in 6:2 in se bo za preboj v polfinale meril s Špancem Javierjem Martijem. V primeru zmag se bosta Bedene in Žemlja v polfinalu pomerila med seboj.

LJUBLJANA, osmina finala, tabela
(42.500 evrov, pesek)

BEDENE (SLO) - KAVČIČ (SLO/1)
2:6, 6:3, 6:3
NAVARRO (ŠPA) - VEIĆ (HRV/7)
2:6, 6:4, 6:3
ŽEMLJA (SLO/3) - ZEKIĆ (SRB)
6:2, 3:6, 6:2
MARTI (ŠPA) - CARRENO-BUSTA (ŠPA/5)
6:2, 7:6
DANCEVIC (KAN/8) - GIORGINI (ITA)
6:1, 4:6, 6:1
LORENZI (ITA/4) - GALVANI (ITA)
7:6, 6:0
BRANDS (NEM) - MEKTIĆ (HRV)
6:4, 6:4
MAYER (ARG/2) - BAUTISTA-AGUT (ŠPA)
7:6, 7:5