Marin Čilić je v Moskvi potrdil, da bo nevaren tudi v Londonu. Foto: EPA
Marin Čilić je v Moskvi potrdil, da bo nevaren tudi v Londonu. Foto: EPA
Andy Murray
Andy Murray je bil že v izgubljenem položaju, nato pa je nanizal štiri igre zapored in se veselil zmage. Foto: EPA

Španec je v uvodnem nizu izgubil servis v sedmi igri, v drugem nizu pa že v prvi igri in Čilić je z odličnimi servisi prednost zadržal do konca. Bautista Agut v drugem nizu ni imel nobene priložnosti za odvzem servisa.

Hrvat je letos poleg Odprtega prvenstva ZDA in Moskve osvojil še Delray Beach in Zagreb. Z uvrstitvijo v finale si je kot četrti Hrvat v zgodovini zagotovil nastop na zaključnem turnirju v Londonu. Tam so že Novak Đoković, Rafael Nadal, Roger Federer in Stan Wawrinka.

Pavljučenkovi pokal Kremlja
Med dekleti je v Moskvi zmagala Anastazija Pavljučenkova. Šesta nosilka je v finalu po dveh urah in 28 minutah s 6:4, 5:7 in 6:1 premagala Romunko Irino-Camelio Begu. Za Rusinjo je to druga turnirska zmaga v letošnji sezoni in sedma v karieri.

Murray po velikem preobratu ugnal Ferrerja
Andy Murray je dobil turnir na Dunaju. V finalu je po dveh urah in 41 minutah premagal Davida Ferrerja s 5:7, 6:2 in 7:5. Španec, ki je bil prvi nosilec turnirja v dunajski mestni dvorani, je v odločilnem nizu vodil že s 5:3, potem pa popolnoma popustil, Murray je nanizal štiri igre zapored.

Z drugim naslovom letos je Murray blizu uvrstitve na zaključni turnir sezone v Londonu od 9. do 16. novembra. Po drugem osvojenem turnirju v zadnjih treh tednih in še enem polfinalu v Pekingu septembra se je Škot povzpel na osmo mesto, zadnje, ki še vodi na zaključni masters.

Berdych premagal Dimitrova
Tomaš Berdych je v finalu Stockholma po napetem boju premagal Grigorja Dimitrova s 5:7, 6:4 in 6:4. Čeh, prvi nosilec turnirja in sedmi igralec sveta, je prišel do desetega naslova v karieri, hkrati pa je Bolgaru, s katerim tekmuje za uvrstitev na zaključni masters sezone (Dimitrov je deseti na lestvici ATP), preprečil drugo zaporedno slavje v Stockholmu.

"Verjamem, da so gledalci uživali, saj je bilo napeto vse do konca. Tokrat sem imel jaz več sreče," je dejal 29-letni Čeh.

Prvi naslov za Nemko Beckovo
Annika Beck je dobila prvi turnir WTA v karieri, v finalu Luxembourga je s 6:2 in 6:1 odpravila Barboro Zahlavovo Strycovo. Nemka je na tem turnirju v finalu igrala tudi lani, ko jo je premagala Danka Caroline Wozniacki.

MOSKVA, finale
(776.620 am. dolarjev, trda podlaga)

ČILIĆ (HRV/2) - BAUTISTA AGUT (ŠPA/5)
6:4, 6:4



DUNAJ, finale
(593.705 evrov, trda podlaga)

MURRAY (VB/2) - FERRER (ŠPA/1)
5:7, 6:2, 7:5



STOCKHOLM, finale
(521.405 evrov, trda podlaga)

BERDYCH (ČEŠ/1) - DIMITROV (BLG/2)
5:7, 6:4, 6:4



MOSKVA (Ž), finale
(710.000 am. dolarjev, trda podlaga)

PAVLJUČENKOVA (RUS/6) - BEGU (ROM)
6:4, 5:7, 6:1


LUXEMBOURG (Ž), finale
(250.000 am. dolarjev, trda podlaga)

BECK (NEM) - ZAHLAVOVA STRYCOVA (ČEŠ/4)
6:2, 6:1