Juan Martin del Potro je z odličnimi servisi povzročal velike težave Nadalu. Foto: EPA
Juan Martin del Potro je z odličnimi servisi povzročal velike težave Nadalu. Foto: EPA
Rafael Nadal
Rafael Nadal je letos dobil že deset turnirjev. Šele drugič se mu ni uspelo prebiti v finale, v Wimbledonu je senzacionalno izpadel že v prvem krogu. Foto: EPA
Del Potro z izjemnimi servisi izločil Nadala

Argentinec je hitro povedel s 4:0. V uvodnem nizu je sijajno vračal servise, dvakrat je odvzel začetni udarec Špancu, ki ni izkoristil nobene izmed dveh priložnosti za brejk.
V drugem nizu je "Rafa" takoj na začetku oddal servis in del Potro je z močnimi servisi uspel zadržati prednost. Z zmago si je zagotovil na zaključnem turnirju sezone v Londonu.

Odločil je predvsem servis, saj je del Potro zadel pet asov, Nadal pa nobenega, naredil pa je štiri dvojne napake, kar res ni značilno zanj. Razmerje v osvojenih točkah je bilo 72:60. Dvoboj je trajal uro in 46 minut.

Del Potro, ki bo v nedeljo lovil prvo zmago na turnirjih serije 1.000, je četrtič v karieri premagal Nadala, pred današnjim uspehom mu je to zadnjič uspelo na OP ZDA v New Yorku leta 2009, ko je bilo 6:2, 6:2 in 6:2.

"Nole" bo v nedeljo skušal ubraniti naslov
V prvem polfinalu je Novak Đoković po uri in 34 minutah izločil Joe-Wilfrieda Tsongaja s 6:2 in 7:5. Srb bo v nedeljo branil naslov v Šanghaju, na Kitajskem se počuti zares domače, saj je nanizal že 19 zmag zapored. Finale bo v nedeljo ob 10.30.

Šanghaj (M), polfinale:
ĐOKOVIĆ (SRB/1) - TSONGA (FRA/7)
6:2, 7:5

DEL POTRO (ARG/6) - NADAL (ŠPA/2)
6:2, 6:4


Osaka (Ž), polfinale:
STOSUR (AVS/3) - KEYS (ZDA/6)
6:1, 6:2

BOUCHARD (KAN/5) - NARA (JAP)
6:2, 6:2

Del Potro z izjemnimi servisi izločil Nadala