V Beogradu se obeta izjemno izenačen obračun. . Foto: EPA
V Beogradu se obeta izjemno izenačen obračun. . Foto: EPA

Po tem dvoboju se bosta pomerila Dušan Lajović in Tomaš Berdych. Janko Tipsarević ima že dalj časa težave s peto, zato je v letošnji sezoni krepko nazadoval na lestvici ATP. Nazadnje je igral 21. oktobra na turnirju v Valencii, kjer je predal dvoboj prvega kroga.

Vse breme bo tako padlo na zmagovalca zaključnega turnirja v Londonu, ki je ob koncu sezone nanizal 22 zaporednih zmag. "Zares škoda, da Tipsarević ne more igrati, a prepričan sem, da bo velika podpora gledalcev ponesla Lajovića, ki ima veliko priložnost, da se izkaže na veliki sceni. Najbolj pomembno je, da bo zaigral popolnoma brez pritiska, saj prav nihče ne pričakuje, da bo ugnal Berdycha. Če bom premagal Štepanka, mu bo precej lažje, podpiralo ga bo tudi 18.000 gledalcev v Kombank Areni," je pojasnil Đoković, ki je bil najbolj zaslužen za zgodovinsko zmago Srbije leta 2010.

Lajović je v Davisovem pokalu odigral le en dvoboj, lani je ugnal Šveda Filipa Prpića na nepomembnem dvoboju 1. kroga, saj je bilo že prej vse odločeno. "Zdaj nimam veliko povedati, veliko raje bi bil zvezdnik nedeljske zadnje novinarske konference. To bo daleč največji konec tedna v moji karieri. Izjemno sem se razveselil, ko sem izvedel, da bom lahko igral. Vsak nasvet "Noleta" mi bo prišel zelo prav, v veliko čast mi je igrati ob tako dobrem igralcu," je dejal 117. igralec sveta.

Zasedbe dvojic se lahko še spremenijo
V soboto bo na sporedu obračun dvojic. Srbski kapetan Bogdan Obradović je določil Nenada Zimonjića in Ilijo Bozoljca za izjemno pomemben obračun dvojic. Zelo verjetno bo Bozoljca zamenjal kar Đoković, Vladimir Šafarik, ki je na mestu češkega kapetana zamenjal bolnega Jaroslava Navratila, tudi računa na pomoč Berdycha. Navratil je zbolel za težjo obliko pljučnice, zaradi katere je moral pomoč poiskati v bolnišnici.

Davisov pokal, Beograd, finale,

Kombank Arena, trda podlaga:
SRBIJA - ČEŠKA

Petek ob 16.00:
ĐOKOVIĆ - ŠTEPANEK

LAJOVIĆ - BERDYCH

Sobota ob 16.00:
BOZOLJAC/ZIMONJIĆ - HAJEK/ROSOL

Nedelja ob 14.00:
ĐOKOVIĆ - BERDYCH

LAJOVIĆ - ŠTEPANEK