Novak Đoković je v zadnjih štirih letih dobil zaključni turnir v O2 Areni. Foto: EPA
Novak Đoković je v zadnjih štirih letih dobil zaključni turnir v O2 Areni. Foto: EPA
Andy Murray
Andy Murray si želi sanjsko leto zaokrožiti z zmago v britanski prestolnici. Foto: EPA
Tudi angleški selektor Southgate pohvalil Murrayja

29-letni Škot, ki je s sijajnimi igrami v drugem delu sezone uradno prevzel mesto prvega igralca na lestvici ATP, se bo srečal s tretjim nosilcem Stanom Wawrinko, petim nosilcem Keijem Nišikorijem in sedmim nosilcem Marinom Čilićem.

Đokovića čakajo četrti nosilec Miloš Raonić, šesti Gael Monfils in novinec na elitnem tekmovanju, osmopostavljeni Avstrijec Dominic Thiem.

V nedeljo bodo na igriščih člani skupine Ivan Lendl. Đoković se bo srečal s Thiemom ob 15.00, zvečer je obračun Raonića in Monfilsa.
Murray še nikoli v finalu zaključnega mastersa
Murray se še nikoli ni prebil v finale zaključnega turnirja, v O2 Areni mu nikoli ni šlo po načrtih, a tokrat bo v vlogi glavnega favorita, saj je dobil turnirje v Pekingu, Šanghaju, Dunaju in včeraj še v Parizu.

"Nedelja je bila izjemna v Parizu, danes pa je že normalen dan z družino doma. Na igrišču ni pomembna uvrstitev na lestvici. V Londonu bo igralo osem najboljših na svetu, vsi me bodo želeli premagati. Do četrtka si bom vzel odmor. Vsi smo že zelo utrujeni, saj je teniško leto zelo dolgo, vsi bomo iztisnili zadnje atome moči," je pojasnil Murray, ki ga naslednji ponedeljek zvečer čaka Čilić.

Skupina John McEnroe, ponedeljek ob 21.00:
WAWRINKA (ŠVI/3) - NIŠIKORI (JAP/5)

Ob 21.00:
MURRAY (VB/1) - ČILIĆ (HRV/7)



Skupina Ivan Lendl, nedelja ob 15.00:
ĐOKOVIĆ (SRB/2) - THIEM (AVT/8)

Ob 21.00:
RAONIC (KAN/4) - MONFILS (FRA/6)


Najboljša iz vsake skupine se uvrstita v polfinale.

Tudi angleški selektor Southgate pohvalil Murrayja