Novak Đoković bo drugi teden zapored v finalu igral proti Andyju Murrayju. Foto: Reuters
Novak Đoković bo drugi teden zapored v finalu igral proti Andyju Murrayju. Foto: Reuters

Prvi igralec sveta je po treh urah in minuti slavil z 2:6, 6:4, 7:6 (5). V nedeljo se bo v ponovitvi finala Madrida pomeril z Andyjem Murrayjem, ki je s 6:2, 6:1 odpravil srečnega poraženca kvalifikacij Lucasa Pouilleja. Prejšnji teden je Đoković Murrayja premagal s 6:2, 3:6, 6:3.

Nišikori je dvoboj odlično začel, izkoristil obe priložnosti za brejk in prvi niz dobil po 44 minutah. Šesti nosilec je v drugem nizu uspešno ubranil nekaj priložnosti za brejk. Pokleknil je prav ob koncu, ko je Srb po devetih zapravljenih priložnosti prvič le odvzel servis Japoncu in osvojil niz po 57 minutah.

V odločilnem nizu je takoj na začetku še enkrat prišel do brejka in povedel s 3:0. Ko je že kazalo, da je odpor Nišikorija zlomljen, je Japonec po hudem boju tretjič odvzel servis Đokoviću in izenačil na 4:4. Đoković je pri vodstvu 5:4 zapravil žogo za zmago na Japončev servis, tako da se je o zmagovalcu odločalo v podaljšani igri. Nišikori je v njej povedel s 3:1, nato pa izgubil pet točk zapored. Srb je izkoristil četrto zaključno žogo.

Đoković je v petek proti Nadalu in v polfinalu skupaj na igrišču preživel skoraj šest ur.

Ženski finale bo povsem ameriški. Serena Williams je brez večjih težav s 6:4, 6:1 premagala Romunko Irino Camelio Begu, Madison Keys pa je s 7:6, 6:4 presenetila tretjo nosilko Garbine Muguruzo.