Aleksandr Dolgopolov, ki je odigral izjemen turnir, ni imel možnosti proti razigranemu Federerju. Foto: EPA
Aleksandr Dolgopolov, ki je odigral izjemen turnir, ni imel možnosti proti razigranemu Federerju. Foto: EPA
Novak Đoković
Novak Đoković je moral v Dubaju priznati premoč Federerju. Foto: EPA

Tekmeca se bosta srečala že 33., Švicar je dobil 17 medsebojnih obračunov. Srb, ki je pred dvema letoma izgubil polfinale proti Isnerju, je imel precej dela že v uvodnem nizu. V deseti igri je rešil tri zaključne žoge Američana in izenačil na 5:5. V enajsti igri mu je uspel odvzem servisa, nato pa je zadržal servis in osvojil prvi niz.

V drugem nizu je Đoković pri izidu s 5:4 in 6:5 dvakrat serviral za zmago, a neuspešno. Isner je izsilil podaljšano igro, ki jo je dobil s 7:2 ob velikem navdušenju na tribunah.

V odločilnem nizu je Srb prikazal pravi obraz. V četrti in šesti igri je odvzel servis 208 cm visokemu Američanu in se prebil v finale. "Nikoli ni lahko premagati Johna, saj ima najboljše servise na svetu. Moral bi zaključiti dvoboj v drugem nizu, a je sijajno odigral v ključnem trenutku, še posebej v podaljšani igri. Mislim, da bi si on zaslužil prvi niz, jaz pa drugega. Pošteno je, da je odločal tretji niz," je dejal "Nole".

Izjemni Federer brez izgubljenega niza v finale
Federer je s 6:3 in 6:1 odpravil Aleksandra Dolgopolova. Švicar je v sijajni formi, potem ko je prejšnji mesec osvojil turnir v Dubaju. Ukrajinec, ki je senzacionalno izločil branilca naslova Rafaela Nadala in nato Miloša Raonića, je bil popolnoma brez možnosti proti štirikratnemu zmagovalcu Indian Wellsa. 32-letni Švicar je serviral sedem asov.

"Res sem odlično serviral in izkoristil priložnosti na njegov začetni udarec. Odlično mi gre od rok, zelo si želim zmag," je pojasnil Federer, ki na poti do finala ni oddal niza.

Finale bo na sporedu ob 22.00, dve uri prej se bo začel ženski finalni obračun med Poljakinjo Agnieszko Radwansko in Italijanko Flavio Pennetto.

INDIAN WELLS
(6.169.040 am. dolarjev, trda podlaga)

Polfinale, moški:
FEDERER (ŠVI/7) - DOLGOPOLOV (UKR/28)
6:3, 6:1

ĐOKOVIĆ (SRB/2) - ISNER (ZDA/12)
7:5, 6:7, 6:1


Finale, ženske, danes ob 20.00:
A. RADWANSKA (POL/2) - PENNETTA (ITA/20)