Roger Federer se na travnati podlagi odlično znajde. Naslednji mesec bo ključen tudi v boju za številko ena na svetu. Foto: Reuters
Roger Federer se na travnati podlagi odlično znajde. Naslednji mesec bo ključen tudi v boju za številko ena na svetu. Foto: Reuters

Z velikim tekmecem Rafaelom Nadalom se izmenjujeta na prvem mestu, že naslednji teden pa lahko znova na vrh pride Španec, saj bo Federer branil naslov v Halleju. V uvodnem krogu ga čaka najboljši slovenski igralec Aljaž Bedene. Od 2. julija naprej ga čaka še veliko težja naloga, saj je tudi v Wimbledonu branilec naslova, Nadal pa je lani izpadel v osmini finala.

V prvem nizu je Kyrgios v drugi in osmi igri rešil dve priložnosti za brejk, podaljšano igro pa je dobil s 7:2. V drugem nizu je 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam prikazal najboljšo igro, v tretji in sedmi igri je odvzel servis Avstralcu.

V odločilnem nizu ni bilo brejkov. V podaljšani igri je Kyrgios povedel s 3:1, nato pa je Federer prišel do preobrata (7:5) in pomembne zmage po uri in 52 minutah. Baselčan bo lovil že 98. turnirsko zmago v izjemni karieri. Kyrgios je serviral 23 asov, a je naredil tudi osem dvojnih napak. Razmerje v osvojenih točkah je bilo 108:90.
"Zelo sem srečen. Oddahnil sem si po koncu. Pričakoval sem veliko podaljšanih iger, proti Kyrgiosu očiutno ne gre drugače. V ponedeljek bom znova številka ena in seveda sem zelo zadovoljen. Cilj je zdaj zmaga v Stuttgartu, čeprav seveda ne bo lahko, Raonic je v odlični formi," je poudaril Federer.
V nedeljskem finalu ga čaka Miloš Raonic. Kanadčan je v prvem polfinalu ugnal drugega nosilca Lucasa Pouilleja s 6:4 in 7:6. Zabil je 19 asov na poti do finala.

Murray se vrača po enoletnem premoru
Nekdanji prvi igralec sveta Andy Murray se bo na igrišča vrnil v londonskem Queen's Clubu naslednji teden. Škotski zvezdnik je upal, da bo po poškodbi kolka pripravljen do Wimbledona, očitno pa se bo to zgodilo prej. 31-letni Škot, ki je imel januarja operacijo poškodovanega kolka, v zadnjem času redno vadi, 12. julija lani pa je zadnjič tekmovalno vihtel lopar ob izpadu v četrtfinalu Wimbledona.

STUTTGART, polfinale
(656.015 evrov, trava)

FEDERER (ŠVI/1) - KYRGIOS (AVS/4)
6:7 (2), 6:2, 7:6 (5)

RAONIC (KAN/7) - POUILLE (FRA/2)
6:4, 7:6


HERTOGENBOSCH, polfinale
(612.755 evrov, trava)

CHARDY (FRA) - EBDEN (AVS)
6:4, 7:5

GASQUET (FRA/2) - TOMIC (AVS)
6:4, 6:7, 6:2