Roger Federer nadaljuje odlične predstave ob koncu sezone. Foto: EPA
Roger Federer nadaljuje odlične predstave ob koncu sezone. Foto: EPA

V večernem obračunu v isti skupini je Rafael Nadal po hudem boju premagal Mardyja Fisha s 6:2, 3:6 in 7:6.

V dvorani O2 je Federer prvi niz dobil po vsega 21 minutah. V drugem nizu je Francoz zaigral bolje. V tretji igri niza je Federer zgrešil dva forhenda in omogočil nasprotniku brejk. Po odvzemu servisa se je Tsonga prebudil in brez težav izid izenačil na 1:1. V tretjem nizu je odločitev padla, ko je najprej Tsonga zgrešil volej, pot do zmage pa Federerju omogočil še z dvojno napako. Švicar je imel na voljo tri žogice za zmago, izkoristil pa je drugo.

"Ne kontroliraš vedno dvoboja, ko igraš proti Joju. Vmes sem se spomnil obračun v Wimledonu, ko nekaj časa nisem našel rešitve za njegov začetni udarec. Oba sva med dvobojem imela številna nihanja v igri, zato sem še toliko bolj vesel uspeha," je po koncu dejal Federer, ki ga je s tribune spodbujal tudi nogometni zvezdnik Thierry Henry.

Federer, ki desetič zapored nastopa na zaključnem turnirju sezone, je ob koncu leta v odlični formi. V London je prišel z 12 zaporednimi zmagami, osvojil pa je turnirja v Baslu in Parizu. V francoski prestolnici je premagal prav Tsongaja.

Nadal imel težave z želodcem
Nadal je imel proti Fishu težave z želodcem. V odločilnem nizu je moral pri vodstvu z 2:0 oditi z igrišča, po povratku pa je izgubil tri igre zapored. Špancu je uspelo nadoknaditi brejk zaostanka. Pri vodstvu 6:5 je imel dve zaključni žogi, a se Američan ni dal. V podaljšani igri je Nadal povedel s 4:1 in le zlomil odpor žilavega nasprotnika. "Zaradi želodca sem se začel zelo slabo počutiti na začetku zadnjega niza. Res sem lahko srečen, da se je tako izteklo. Ne vem, kaj je bilo narobe. Za kosilo sem jedel testenine z lososom, tudi pred dvobojem sem zaužil nekaj testenin. Nič nenavadnega. Nekaj sem začutil že sredi drugega niza, nato pa se je le še stopnejvalo," je po dvoboju povedal Nadal, ki se bo v torek pomeril s Federerjem.


Skupina B:
FEDERER (ŠVI/4) - TSONGA (FRA/6)
6:2, 2:6, 6:4

NADAL (ŠPA/2)
- FISH (ZDA/8)
6:2, 3:6, 7:6 (3)

Skupina A, ponedeljek ob 15.00:
MURRAY (VB/3) - FERRER (ŠPA/5)

Ob 21.00:
ĐOKOVIĆ (SRB/1) - BERDYCH (ČEŠ/7)

V polfinale se uvrstita po dva tenisača iz vsake skupine.