Rafael Nadal bo glavni favorit za zmago na OP-ju ZDA v New Yorku. Zadnji grand slam sezone se začenja 26. avgusta. Foto: EPA
Rafael Nadal bo glavni favorit za zmago na OP-ju ZDA v New Yorku. Zadnji grand slam sezone se začenja 26. avgusta. Foto: EPA
John Isner
John Isner je lahko zelo zadovoljen s turnirjem v Cincinnatiju. V finalu v ključnih trenutkih ni odigral najbolje. Foto: EPA
Viktorija Azarenka
Viktorija Azarenka je lani izgubila finale US Opna proti Sereni Williams. V Cincinnatiju je dokazala, da je odlično pripravljena za turnir v New Yorku. Foto: Reuters

V uvodnem nizu sta oba uspešno zadržala servise, v 12. igri je imel Isner dve priložnosti za odvzem servisa, ki sta bili hkrati tudi zaključni žogi za prvi niz. "Rafa" se je rešil z odličnima servisoma in izsilil podaljšano igro. Nadal je v "tie-breaku" povedel s 5:3, a mu ni uspelo unovčiti prvih dveh zaključnih žog. Pri izidu 8:8 je Isner poslal volej v mrežo, nato pa je z neizsiljeno napako poklonil niz Špancu.

V sedmi igri drugega niza si je Isner priigral priložnost za brejk, a jo je Nadalu uspelo rešiti. V deseti igri je Španec povedel z 0/30 in bil le še dve točki oddaljen od zmage, vendar je Isner z odličnimi servisi izsilil podaljšano igro. "Rafa" je povedel s 5:1 in 6:3, dvoboj pa je sklenil s forhendom po uri in 54 minutah.
Deveti letošnji turnir za "Rafo"
Nadal je osvojil že 26. naslov na turnirjih serije 1.000, kar je absolutni rekord. V letošnji sezoni je dobil že devet turnirjev, skupaj jih ima že 59. Razigran je tudi na trdi podlagi, saj je prejšnji teden slavil v Montrealu.
Isner, ki je v četrtfinalu izločil prvega igralca sveta Novaka Đokovića, je serviral 11 asov, a naredil je preveč napak na mreži in tudi pri vračanju servisa. Nadal si v celotnem obračunu ni priigral niti ene priložnosti za brejk, razmerje v osvojenih točkah je bilo 84:74.
Azarenka dobila dvoboj najboljših tenisačic
V napetem ženskem finalu je Viktorija Azarenka premagala prvo igralko sveta Sereno Williams z 2:6, 6:2 in 7:6. Dvoboj je trajal dve uri in pol. Američanka se je v odločilnem nizu vrnila po zaostanku z 2:4. Pri vodstvu s 5:4 je celo servirala za zmago, a ni uspela. V podaljšani igri je naredila preveč napak, Belorusinja pa je izkoristila drugo zaključno žogo.

Žemlja ne najde prave forme

Začel se je že turnir v Winston Salemu. Grega Žemlja nikakor ne najde prave forme na ameriški turneji na trdi podlagi. Najboljši slovenski tenisač je izpadel že v 1. krogu. S 6:1, 4:6 in 6:1 ga je izločil Guillermo Garcia Lopez. Razmerje v osvojenih točkah je bilo 78:63 v korist Španca. Dvoboj je trajal uro in 28 minut. Žemlja je serviral štiri ase in naredil tri dvojne napake. Izkoristil je dve izmed štirih brejk priložnosti, Garcia Lopez pa jih je unovčil šest izmed 12.

Finale, moški:
NADAL (ŠPA/4) - ISNER (ZDA)
7:6 (8), 7:6 (3)

Finale, ženske:
AZARENKA (BLR/2) - S. WILLIAMS (ZDA/1)
2:6, 6:2, 7:6 (6)