Novak Đoković je v izjemni formi pred začetkom Roland Garrosa prihodnjo nedeljo. Foto: Reuters
Novak Đoković je v izjemni formi pred začetkom Roland Garrosa prihodnjo nedeljo. Foto: Reuters
Rafael Nadal in Novak Đoković
Rafael Nadal v letošnji sezoni na pesku ne najde najboljše forme. V Monte Carlu in v Barceloni je izpadel že v četrtfinalu, tudi v Madridu ni blestel, Kei Nišikori ga je v finalu nadigral, a so ga izdale bolečine v hrbtu. Foto: EPA
Serena Williams
Serena Williams je razred zase tudi na peščeni podlagi, težko jo bo ustaviti tudi na Roland Garrosu. Foto: EPA
Sara Errani
Sara Errani ni mogla skriti solz, poškodba stegenske mišice ji je preprečila normalno igranje v drugem nizu. Foto: EPA
Alberto Tomba
Oba finalna obračuna si je ogledal tudi legendarni alpski smučar Alberto Tomba. Foto: EPA
“Noletu” turnir v večnem mestu

Tudi v letih 2008 in 2011 je bil Đoković najboljši v Rimu. Poškodba zapestja je očitno preteklost, zmaga pa je odlična napoved pred Roland Garrosom. Grand slam v francoski prestolnici je edini izmed turnirjev velike četverice, ki ga Srb še nima v zbirki.
Đoković je dobil tretji turnir v sezoni po Miamiju in Indian Wellsu. Skupno je današnja zmaga že 19. uspeh na tekmovanjih serije masters in njegova 44. lovorika v karieri.
Odličen začetek Nadala
"Rafa" je začel precej bolje, v tretji igri je izkoristil tretjo priložnost za odvzem servis, brejk pa mu je uspel še v peti igri. Noletu je uspelo znižati na 4:3. V osmi igri je Nadal rešil tri priložnosti za brejk in zadržal servis za 5:3. V deseti igri je brez težav potrdil zmago v prvem nizu.
"Nole" se je prebudil v drugem nizu
Đoković je v drugem nizu začel sijajno, hitro je povedel s 3:0. V prvih treh igrah je Nadal osvojil le dve točki. V peti igri se je Španec vrnil in znižal na 2:3, a je takoj zatem znova oddal začetni udarec, Srb pa je prednost zadržal do konca niza.
"Rafa" preslabo serviral
V odločilnem nizu je Đoković povedel z 2:0, v šesti igri pa je Nadalu uspelo izenačiti na 3:3. Prvi igralec sveta je še naprej slabo serviral, tudi v sedmi in deveti igri je izgubil servis. Dvoboj je trajal dve uri in 19 minut.
"Nole" je prevladoval tudi z osnovne črte, zadel je kar 46 "winnerjev", Nadal pa le 15. Srb je serviral šest asov.
60. turnirska zmaga Serene
Serena Williams je zanesljivo dobila turnir v Rimu, v finalu je s 6:3 in 6:0 premagala Saro Errani. Številka ena ženskega tenisa ni imela prav nobenih težav z italijansko tekmico, ki je v tokratnem finalu lovila prvo italijansko zmago v zadnjih 29 letih na tem turnirju. A 27-letna domačinka je bila brez moči proti precej bolj razpoloženi Williamsovi, dvoboj pa se je v korist prve igralke sveta izdatno obrnil ob koncu prvega niza, ko si je Erranijeva poškodovala stegensko mišico. V nadaljevanju tekmici tako Američanka, ki je zmagala že na 60. turnirju v karieri, ni prepustila niti igre, dvoboj pa je trajal le uro in 11 minut.

Srebotnikova do 35. naslova med dvojicami
Katarina Srebotnik je skupaj s Čehinjo Kveto Peschke zmagovalka turnirja dvojic v Rimu. Igralki sta finale dobili, potem ko sta drugi nosilki Sara Errani in Roberta Vinci predali dvoboj pri zaostanku 0:4 v prvem nizu. Za Srebotnikovo je to prva letošnja lovorika in 35. v karieri med dvojicami. Ob tem ima še štiri naslove med posameznicami.

Italijanki sta dvoboj predali zaradi utrujenosti Erranijeve, ki je nekaj ur prej nastopila v finalu med posameznicami in gladko izgubila proti prvi igralki sveta Američanki Sereni Williams s 3:6 in 0:6.

Hercogova odlično začela v Nürnbergu
Polona Hercog je odlično začela nastope na zadnjem pripravljalnem turnirju pred drugim letošnjim grand slamom v Parizu. Na turnirju v Nürnbergu je v prvem krogu premagala tretjo nosilko in trenutno 31. igralko na svetu Čehinjo Klaro Koukalovo z 1:6, 6:2 in 6:1.
Mariborčanka se bo v drugem krogu pomerila z zmagovalko dvoboja med Izraelko Shahar Peer in Italijanko Karin Knapp.

V kvalifikacijah tega turnirja se je preizkusila tudi Dalila Jakupović, vendar je morala v drugem krogu priznati premoč Bolgarki Dii Eftimovi, ki je zmagala s 6:1 in 6:0.

RIM, finale (M)
(3.671.405 evrov, pesek)

ĐOKOVIĆ (SRB/2) - NADAL (ŠPA/1)
4:6, 6:3, 6:3




Finale (Ž):
S. WILLIAMS (ZDA/1) - ERRANI (ITA/10)
6:3, 6:0

Dvojice, finale:
SREBOTNIK/ PESCHKE (SLO/ČEŠ) - ERRANI/VINCI (ITA)
4:0, b.b.

“Noletu” turnir v večnem mestu