Novak Đoković je poudaril, da je proti Berdychu odigral svoj najboljši dvoboj letošnjega turnirja v Miamiju. Foto: Reuters
Novak Đoković je poudaril, da je proti Berdychu odigral svoj najboljši dvoboj letošnjega turnirja v Miamiju. Foto: Reuters

To je bil od prve do zadnje točke moj najboljši dvoboj na tem turnirju - in to se ne bi moglo zgoditi ob bolj pravem času.

Novak Đoković
David Goffin
David Goffin je trenutno na 15. mestu lestvice ATP, po turnirju v Miamiju bo na pragu deseterice. Foto: Reuters
Viktorija Azarenka in Johanna Konta
Viktorija Azarenka je glavna favoritinja za naslov na Floridi. Foto: Reuters

Pred dvema tednoma je moral Goffin v Kaliforniji priznati premoč Miloš Raoniću v treh nizih. Zelo dobro pripravljenost na trdi podlagi je dokazal tudi na Floridi.

Simon se je v tretji igri rešil po zaostanlku z 0/40, nato pa v četrti igri prišel do edinega brejka v uvodnem nizu. Deveta igra je bila zelo dolga, Goffin je zapravil dve priložnosti za znižanje na 5:4, nato pa je Francoz unovčil peto zaključno žogo za prvi niz.

V drugem nizu se je Belgijec razigral, kar trikrat je odvzel servis Simonu. Francoz se ni več pobral, v odločilnem nizu je hitro zaostal z 0:3. Goffin je odlično serviral, v tretjem nizu je oddal le štiri točke na svoj začetni udarec. Dvoboj je trajal skoraj dve uri. Goffin je zadel devet asov, Simon pa tri. Razmerje v osvojenih točkah je bilo 92:74.

Đokovićeva vrhunska predstava za polfinale
Vstopnico za polfinale je dvignil tudi Novak Đoković, ki je v dveh nizih (6:3 in 6:3) odpravil Tomaša Berdycha. Srb je po petih igrah začutil bolečine v spodnjem predelu hrbta, zaradi katerih je potreboval tudi nekaj premora, a ga to ni ustavilo na pohodu proti polfinalu. Ključna razlika v dvoboju so bile nevsiljene napake - prvi igralec sveta jih je napravil le 8, Berdych kar 35! Na trdi podlagi je razmerje v medsebojnih obračunih 20:0, Đokovićeva statistika za leto 2016 je 26:1. "To je bil od prve do zadnje točke moj najboljši dvoboj na tem turnirju - in to se ne bi moglo zgoditi ob bolj pravem času," je dejal 'Nole', ki lahko letos šestič (in tretjič zapored) osvoji turnir v Miamiju ter tako izenači rekord legendarnega Andreja Agassija.

Azarenka ne popušča
Viktorija Azarenka nadaljuje sijajne predstave. Po zmagi na turnirju v Indian Wellsu je tudi v Miamiju prva favoritinja za naslov. Belorusinja je v četrtfinalu odpravila Johanno Konto s 6:4 in 6:2. Prva Britanka, ki se je prebila med najboljših osem v Miamiju, ni izkoristila nobene izmed petih priložnosti za brejk. Azarenka je trikrat odvzela servis Konti.

MIAMI, četrtfinale (M), tabela
(7.037.595 am. dolarjev, trda podlaga)

ĐOKOVIĆ (SRB/1) - BERDYCH (ČEŠ/7)
6:3, 6:3
GOFFIN (BEL/15) - SIMON (FRA/18)
3:6, 6:2, 6:1
RAONIĆ (KAN/12) - KYRGIOS (AVS/24)

NIŠIKORI (JAP/6) - MONFILS (FRA/16)




Četrtfinale (Ž), tabela:
KUZNECOVA (RUS/15) - MAKAROVA (RUS/30)
6:7, 6:4, 6:3
BACSINSZKY (ŠVI/19) - HALEP (ROM/5)
4:6, 6:3, 6:2
AZARENKA (BLR/13) - KONTA (VB/24)
6:4, 6:2
KERBER (NEM/2) - KEYS (ZDA/22)
6:3, 6:2

To je bil od prve do zadnje točke moj najboljši dvoboj na tem turnirju - in to se ne bi moglo zgoditi ob bolj pravem času.

Novak Đoković