Polona Hercog je zaradi poškodbe ramena tik pred zdajci odpovedala nastop za reprezentanco. Foto: Reuters
Polona Hercog je zaradi poškodbe ramena tik pred zdajci odpovedala nastop za reprezentanco. Foto: Reuters
Poteza Hercogova zmedla Slovenke

Francozinje so dvoboj gladko dobile s 5:0. Upravni odbor TZS-ja je obravnaval poročilo kapetanke Maje Matevžič, zapisnik sestanka med Hercogovo in predsednikom strokovnega sveta TZS-ja Alešem Filipčičem, ter zapisnik 4. seje strokovnega sveta zveze.

Odpoved ni bila primerna
Upravni odbor meni, da je Hercogova svoje obveznosti v okviru dvobojev v pokalu Fed do obračuna s Francijo v celoti izpolnila in s svojimi nastopi bistveno pripomogla k uspehu ekipe. Pomanjkljivo obveščanje o stanju poškodbe ter nenadna odpoved njenega nastopa kljub objektivnim razlogom nista bila primerna, v ekipo pa sta vnesla nemir ter nepotrebno napetost v času poteka dvoboja. Odzivi Matevžičeve ter Hercogove so posledica počutja, ki spremljajo tako pomembne nastope v ženskem ekipnem športu in za katere sta velikokrat vzrok napetost in velik psihični napor, so sporočili iz TZS-ja.

Hercogova brez nagrade
Upravni odbor se je zato odločil, da Hercogovi ne bo izplačal nagrade, ki je bila predvidena v pogodbi. Matevžičeva ima podporo TZS-ja, v prihodnosti pa bo morala več pozornost nameniti komunikaciji z igralkami, odnosom znotraj ekipe in oblikovanju pravil obnašanja in delovanja članov v slovenski ekipi. TZS in Polona Hercog si želita skupnega sodelovanja pri nastopih v pokalu Fed, za reševanje vseh odprtih vprašanj v zvezi s prihodnjimi nastopi Hercogove v pokalu Fed pa bo zadolžen predsednik TZS-ja Marko Umberger.

Poteza Hercogova zmedla Slovenke