V zagrebški Areni se obeta napet finalni obračun. Foto: EPA
V zagrebški Areni se obeta napet finalni obračun. Foto: EPA
Marin Čilić in Jaun Martin del Potro
Oba glavna aduta Marin Čilić in Juan Martin del Potro se bosta srečala v nedeljo. Foto: EPA
Del Potro: Hrvaška je favorit

čenja finalni obračun svetovne skupine v Davisovem pokalu med Hrvaško in Argentino.

Najprej bosta na igrišče v zagrebški Areni stopila Marin Čilić in Federico Delbonis, nato pa Ivo Karlović in olimpijski podprvak Juan Martin del Potro.
37-letni Karlović bo postal najstarejši tenisač, ki bo nastopil v finalnem obračunu Davisovega pokala v zadnjih 96 letih. Leta 1920 je igral 43-letni Avstralec Norman Brooks.

"Seveda bi raje bil precej mlajši. Življenje je pač tako, da se hitro staramo. Moja kariera je res že dolga. Res je lepo, da sem še vedno zraven," je pojasnil Karlović.

"Čaka me res naporen dvoboj. Del Potro ima izjemno sezono. Na olimpijskih igrah je bil neverjeten, in to po številnih poškodbah. Prepričan sem, da bom imel priložnosti, le izkoristiti jih bo treba," je še dodal Karlović, ki računa na bučno podporo 15.000 navijačev.

Krajan v ekipo ni uvrstil Čorića
Kapetan Željko Krajan je bil pred zelo težko odločitvijo: "Res je bila težka odločitev, da nisem v ekipo uvrstil Borne Čorića. Zelo pomemben je za nas. Ni še popolnoma okreval po poškodbi. Za tako pomemben obračun moraš biti maksimalno pripravljen."

V igri dvojic bosta Hrvaško zastopala Ivan Dodig in Franko Škugor, Argentino pa Leonardo Mayer in Guido Pella.

"DelPo" nervozen pred uvodnim dvobojem
"Lahko smo samozavestni. Igralci so maksimalno osredotočeni. Naša želja je večja od vseh morebitnih težav," je pojasnil kapetan Daniel Orsanic.

"Zelo sem nervozen pred prvim obračunom. Nikoli ni lahko igrati proti tekmecu s tako močnimi servisi. Mislim, da so na papirju Hrvati favoriti. Zelo smo ponosni, da smo se prebili v finale," je razlagal Del Potro.
Hrvaška je osvojila Davisov pokal leta 2005, medtem ko je Argentina štirikrat igrala v finalu in vselej ostala praznih rok.

Finale, Zagreb (trda podlaga, dvorana):
HRVAŠKA - ARGENTINA

Petek ob 14.00:
Čilić - Delbonis

Karlović - Del Potro

Sobota ob 15.00:
Dodig/Škugor - Mayer/Pella

Nedelja ob 14.00:
Čilić - Del Potro

Karlović - Delbonis

Del Potro: Hrvaška je favorit