Katarina Srebotnik je v Torontu slavila četrto letošnjo turnirsko zmago med dvojicami in se s tem na lestvici WTA (v dvojicah) prebila na 4. mesto. Skupno ima Velenjčanka med dvojicami že 34 naslovov z 12 različnimi igralkami. Foto: EPA
Katarina Srebotnik je v Torontu slavila četrto letošnjo turnirsko zmago med dvojicami in se s tem na lestvici WTA (v dvojicah) prebila na 4. mesto. Skupno ima Velenjčanka med dvojicami že 34 naslovov z 12 različnimi igralkami. Foto: EPA
Katarina Srebotnik in Nadja Petrova
Z Nadjo Petrovo bo spet zaigrala na Odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku. Foto: EPA

32-letna Srebotnikova je v navezi s Srbkinjo Jeleno Janković osvojila WTA-turnir v Torontu, potem ko sta v finalu premagali tretji nosilki turnirja, Nemko Anna-Leno Grönefeld in Čehinjo Kveto Peschke, nekdanjo dolgoletno partnerico Srebotnikove v igri dvojic.

"Zabavno je bilo igrati z Jeleno, ki je resnično zelo zabavno dekle na in ob igrišču, pa še odlično sva se ujeli. S polfinalom v Carlsbadu pred tednom dni in z zmago v Torontu sva presegli vsa pričakovanja. Celoten turnir sva igrali odlično," je bila zadovoljna Srebotnikova.

Tudi Jankovićeva ni skoparila s pohvalami na račun nove partnerice v dvojicah za turnirja v Carlsbadu in Torontu. "Čudovito je igrati s Kato, ki je res izjemna igralka dvojic. Veliko sem se naučila od nje v tem tednu, ki je bil zame res nekaj posebnega, prav Katarini pa gredo velike zasluge in sem ji zelo hvaležna," je povedala nekdanja številka ena ženskega tenisa med posameznicami.

Srebotnikova je združila moči z Jeleno Janković zaradi poškodbe Rusinje Nadje Petrove, s katero bo znova zaigrala na zadnjem turnirju za veliki slam letos, na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku. Na naslednjih dveh turnirjih bo Srebotnikova združila moči s Tajvanko Hao-Čing Čan v Cincinnatiju in Španko Anabel Medina Garrigues v New Havnu.

Hercogova preskočila kvalifikacijski oviri
Polona Hercog se je uvrstila na glavni del turnirja v Cincinnatiju z nagradnim skladom 2,37 milijona dolarjev. Mariborčanka, ki v ZDA nastopa s posebnim povabilom organizatorja, je uspešno prebrodila dva kroga kvalifikacij, v torek pa jo čaka dvoboj prvega kroga proti Slovakinji Dominiki Cibulkovi.

"Z zelo težko prigaranima zmagama sem izredno zadovoljna, predvsem z zmago v prvem krogu, ki je bila polna preobratov, težkih trenutkov, izgubljenih situacij in napetosti. Zmagati po takšnem boju je res zelo lep občutek. Espinosa je zelo vztrajna igralka, igra napadalno in konstantno brez večjih napak. Za skoraj vsako točko je treba garati," je po kvalifikacijah povedala Hercogova.

"Lourdes Dominguez Lino je igralka podobnega tipa kot Espinosa, ki pa na žogo dodaja malce več rotacije. Je pa prav tako vztrajna in zelo hitra. Za zmago v drugem krogu sem morala igrati napadalno in poskušati potisniti nasprotnico nekaj korakov za zadnjo črto ter si s tem priigrati priložnost za napad. Še enkrat mi je uspelo dokazati, da se v težkih položajih dobro znajdem. Ta zmaga mi je omogočila nastop na glavnem turnirju, kjer se bom v prvem krogu pomerila s Cibulkovo, s katero se na igrišču že poznava," je dodala najboljša slovenska igralka, ki pa ima višje cilje.

Ogromna želja, da se vrne med najboljše
"Čeprav je preboj skozi kvalifikacije lep uspeh, s tem še ne smem biti zadovoljna. Želja po vrnitvi nazaj med najboljše je ogromna, trdo delo pa počasi kaže rezultate, ki se že kažejo v moji igri. Imela bom en dan časa, da se malce spočijem po napornih kvalifikacijah, hkrati pa dobro pripravim na tekmo s Cibulkovo, ki bo vse prej kot lahka," je še povedala Hercogova, ki je na današnji lestvici WTA na 102. mestu.