Blaž Kavčič se po daljši odsotnosti vrača na teniška igrišča. Foto: Aleš Fevžer
Blaž Kavčič se po daljši odsotnosti vrača na teniška igrišča. Foto: Aleš Fevžer

Kavčič je zadnjo tekmo na ATP-turneji odigral pred tremi meseci, ko je v drugem krogu turnirja ATP 250 v Marseillu izgubil proti Francozu Gasquetu. Sledile so številne terapije, operacija, nato nastop v Davisovem pokalu (v Portorožu proti Izraelu), zaradi katerih se je rehabilitacija še malo podaljšala, na koncu je sledila še gripa. Po vseh težavah je trenutno 121. igralec sveta pripravljen na vrnitev.

"Vrnitve se zelo veselim, to je moje življenje. Posledice poškodbe so v manjši meri še vedno prisotne, včasih kot bolečina, včasih kot ovira pri gibanju," je dan pred odhodom v Heilbronn v Nemčiji, kjer bo naslednji teden nastopil na ATP Challengerju, povedal Blaž Kavčič in dodal:

"Hitrih rezultatov ne pričakujem, želim si le čim več tekem in dobre igre. Sem optimističen, saj vem, da sem na začetku te sezone igral zelo dobro, kar sem dokazal tudi z nekaterimi zmagami nad boljšimi igralci."

Zaradi odsotnosti je 27-letni Kavčič izgubil nekaj mest na svetovni teniški lestvici, zato bo moral nastopiti v kvalifikacijah za Roland Garros.

V nadaljevanju sezone bo igral turnirje serije ATP Challenger, kjer bo poskušal pridobiti izgubljene ATP-točke.