Blaž Kavčič gre v petek spet na operacijo.
Blaž Kavčič gre v petek spet na operacijo. "Seveda sem že po prvi poškodbi naredil vse preglede in ukrepe, od posebnih vložkov, menjavi športnih copat, posebnih vaj, terapij, vendar očitno ni pomagalo. V petek grem ponovno na operacijo, kjer mi bodo odstranili ukleščen živec še na drugi nogi. Niti nočem preveč razmišljati, kaj vse delamo profesionalni športniki s svojim telesom samo zato, da bi igrali na teh tekmah, ki nam pomenijo vse," je razmišljal Kavčič. Foto: Reuters

Če ne bo dodatnih zapletov, naj bi rehabilitacija trajala tri tedne, kar pomeni, da bi lahko bil vprašljiv njegov nastop v Davisovem pokalu proti Slovaški na začetku marca. Kavčič je imel že v lanski sezoni dve resni poškodbi stopala: operacijo ukleščenega živca na levem in počeno kost na desnem stopalu, zaradi česar je tekmoval le slabo polovico sezone.

Letošnjo je začel obetavno, saj se je na turnirju v Dohi prebil med najboljših šestnajst, nato pa so se že na naslednjem turnirju pojavile bolečine v stopalu.

Stopalo očitno moja ahilova peta
"Že ko se mi je lansko sezono drugič pojavil problem na stopalu, sem si mislil, da je to res noro, da me v isti sezoni dvakrat ustavi poškodba stopala. Ko na US Opnu nisem mogel niti stopiti na igrišče in igrati, res ni bilo prijetno. No, očitno to še ni bilo vse. Ne vem, kako je možno, da imam tri poškodbe v manj kot letu dni na stopalih, očitno je to moja ahilova peta,"
je dejal Kavčič.

Kavčič: Pomembno je ohraniti voljo
27-letni Kavčič, 107. igralec sveta, želi čim prej okrevati, tako da bi ujel neposredno uvrstitev na naslednja dva grand slama - Roland Garros in Wimbledon. Njegov nastop proti Slovakom pa je vprašljiv. "Postopek rehabilitacije na žalost zelo dobro poznam, saj smo šli čez to že lani. Predvidevam, da bom po treh tednih nekako pripravljen za vrnitev na igrišča, potem pa sledi piljenje forme. Govorimo o dobrem scenariju, če bo šlo vse, kot mora. Najpomembneje je v takšnih trenutkih ohraniti voljo," dodaja Kavčič.