Blaž Kavčič je na lestvici ATP zdrsnil na 96. mesto. Foto: EPA
Blaž Kavčič je na lestvici ATP zdrsnil na 96. mesto. Foto: EPA

Kavčič bi se tam moral potegovati za vstop med najboljših 16 proti Švicarju Stanislasu Wawrinki, a je moral dvoboj še pred začetkom predati. Ponoven pregled z magnetno resonanco je razkril, da kost stopala, ki je počila, najverjetneje zaradi ponavljajočih se pritiskov nanjo še ni zaceljena.
"Trenutno sem še v fazi rehabilitacije, kar ne pomeni, da večino časa preležim na postelji in gledam v zrak. Zadnje dni uro in pol preživim na teniškem igrišču, kjer mi trener iz košare zmeče na stotine žog, jaz pa udarjam z mesta, da ohranjam občutek v roki," pravi Kavčič pet tednov po odkritju poškodbe.

"Velik problem je, da mi srce nikoli ne bije hitreje kot 130 udarcev na minuto, zato je bilo treba najti nekaj, kar ne bo vključevalo noge in kjer bo srce doseglo vsaj 180 udarcev na minuto. Trenutno tako veliko plavam, saj to noge ne obremenjuje, mi pa omogoča, da dosežem povišan utrip srca," je povedal Kavčič.

Če se bo kost hitro celila in mu po optimističnem scenariju že konec meseca dopuščala maksimalno obremenitev, potem bi lahko do konca sezone še računal na kakšen nastop: "Upanje umre zadnje, še vedno verjamem, da bi lahko do konca sezone še nastopil, če mi bo le noga dovolila. Seveda je po tako dolgi odsotnosti s turnirjev težko biti takoj tekmovalno uspešen, pa vendar bom naredil vse, da osvojim še nekaj točk za lestvico ATP, ki mi bodo prišle prav za uvrstitev na Odprto prvenstvo Avstralije."