Blaž Kavčič je tik pred prebojem v glavni del turnirja v Dohi. Foto: EPA
Blaž Kavčič je tik pred prebojem v glavni del turnirja v Dohi. Foto: EPA

Kavčič je v 1. krogu kvalifikacij gladko brez izgubljenega niza z dvakrat 6:4 premagal Britanca Kyla Edmunda. V naslednjem krogu se bo kot drugi nosilec kvalifikacij pomeril z Italijanom Marcom Cecchinatom.

V Brisbanu Slovenke med dvojicami
V Brisbanu je v konkurenci dvojic nastope že končala Andreja Klepač, ki je v paru s Poljakinjo Klaudio Jans-Ignacik morala priznati premoč srbsko-nemški kombinaciji Ana Ivanović in Angelique Kerber s 4:6, 1:6. Prvi dvoboj med dvojicami pa še čaka Velenjčanko Katarino Srebotnik, ki je združila moči s Francozinjo Caroline Garcia. Slovensko-francoski par se bo v 1. krog turnirja dvojic pomeril z nemško-slovaško navezo Andrea Petković in Magdalena Rybarikova.

Hercogovo čaka Romunka Niculescujeva
Najboljša slovenska teniška igralka v posamični konkurenci Polona Hercog je že dobila nasprotnico v 1. krogu teniškega turnirja serije WTA v kitajskem Šendženu z nagradnim skladom 500.000 ameriških dolarjev. Hercogova bo v ponedeljek prekrižala lopar z Romunko in sedmo nosilko Monico Niculescu.

Bedene že prek dveh ovir
Aljaž Bedene, peti nosilec kvalifikacij ATP-turnirja v Čenaju, je preskočil že dve kvalifikacijski oviri, v 1. krogu je izločil domačina Sumita Nagala, v 2. krogu pa je bil boljši še od Indijca Dživana Nedunčezjana. Bedeneta v 3. kvalifikacijskem krogu čaka še en Indijec Vinajak Šarma Kaza.