Blaž Kavčič je gladko premagal prvo oviro v Avstraliji in se uvrstil v 2. krog uvodnega turnirja za grand slam. Foto: Reuters
Blaž Kavčič je gladko premagal prvo oviro v Avstraliji in se uvrstil v 2. krog uvodnega turnirja za grand slam. Foto: Reuters
Blaž Kavčič
Hladnokrvni Kavčič oz. "Dexter" si je med dvobojem takole zamenjal vezalke na obutvi. Foto: EPA
Varvara Lepčenko
Američanka Varvara Lepčenko je s Polono Hercog opravila v eni uri in desetih minutah. Foto: Reuters
V Avstraliji napredoval le Kavčič

Kavčič se je suvereno tretjič zapored uvrstil v 2. krog uvodnega turnirja za grand slam. Bellucciju je 25-letni Ljubljančan prepustil le sedem iger, na svoj servis pa je izgubil le eno igro in še na to je odgovoril z "rebrejkom". Kavčič je tako premagal najvišje uvrščenega nasprotnika, saj Brazilec na ATP-lestvici zaseda 33. mesto oz. kar 60 mest višje od Slovenca.

Več kot uspelo maščevanje Brazilcu
"V Avstraliji se vedno dobro počutim in verjetno posledično tudi dobro igram. Na srečo mi to uspeva tudi letos in mislim, da še nisem rekel zadnje besede. Danes sem igral dobro, tako kot znam, predvsem me veseli, da izkoristim svoje priložnosti," je bil Kavčič zadovoljen po izredno prepričljivi zmagi.

"Glede na to da sem proti Bellucciju v zadnjem dvoboju dobil samo dve igri, sem se hotel danes maščevati. Moram priznati, da je Blagi (trener Trupej) sestavil zmagovalno taktiko, jaz pa sem odigral, tako kot je treba. Odločalo je to, da sem vse pomembne točke odigral zares dobro. To vedno naredi razliko. Kar se igre tiče, vem, da znam tako igrati, pomembno je dobiti odločilne točke. Morda bi poudaril le return, ki sem ga danes zares dobro igral, tako kot že v preteklosti," je dvoboj analiziral 93. tenisač sveta, ki je za konec še dodal: "Vsekakor bom šel z zelo dobrimi občutki na naslednji dvoboj. Zdaj imam en dan časa, da se v miru pripravim na naslednji dvoboj."

Naslednja ovira - premagljivi Avstralec
Znan je tudi drugi Kavčičev nasprotnik: Avstralec James Duckworth, ki je v obračunu dveh domačih tenisačev šele po petih nizih izločil Benjamina Mitchlla. S tem bo imel Kavčič lepo priložnost, da se prvič v karieri prebije v 3. krog enega izmed turnirjev velike četverice.

Žemlja zaradi vročine znova predal dvoboj?
Najvišjeuvrščeni slovenski igralec na lestvici ATP Grega Žemlja je končal nastope v Melbournu. Pri zaostanku 0:2 v nizih je predal dvoboj 30. nosilcu Špancu Marcelu Granollersu.

Žemlja je uvodna dva niza izgubil v podaljšanih igrah, na začetku tretjega niza pa je končal dvoboj. Žemlja je prejšnji teden prav tako predal partijo prvega kroga na turnirju v Aucklandu zaradi težav z zdravjem oziroma povišane telesne temperature.

Bedene preveč grešil na svoj servis
Več kot tri ure se je bojeval Aljaž Bedene, ki je proti Benjaminu Beckerju dobil uvodni niz, nato pa je ob zelo nestabilni igri na svoj servis izgubil tri nize zapored. Bedenetu je lahko žal še posebej za 3. in 4. niz, ko je bil blizu temu, da izenači dvoboj, a je v ključnih trenutkih prevladala izkušenost Nemca. Na koncu je 23-letni Ljubljančan pri 5:4 serviral za izenačenje v nizih na 2:2, a je nato še sedmič izgubil svoj servi, v podaljšani igri pa je osvojil samo še točko in s tem končal nastop v Melbournu.

Zapestje Hercogove ni zdržalo
Manj uspešna je bila Polona Hercog, ki je klonila pred 21. nosilko, Američanko Varvaro Lepčenko s 4:6 in 1:6. Najboljša slovenska tenisačica je imela težave z zapestjem, zaradi česar ni mogla izkoriščati svojega najboljšega orožja - forhenda.

"Ne glede na rezultat, sem pred dvobojem imela samo eno željo. Da bo zapestje zdržalo in da bi lahko odigrala tako, kot sva se s trenerjem dogovorila. V sredini prvega seta se je pri forhendu zopet pojavila bolečina, kar mi je preprečevalo ta udarec izvajati tako, kot znam oziroma tako, kot je to potrebno. Brez tega pa se proti tako kakovostni igralki, kot je Varvara, ne more igrati. Takoj po dvoboju sem bila pri zdravnikih in fizioterapevtu, ki mi bo skušal zapestje pripraviti do iger dvojic, ki me še čakajo tukaj v Melbournu," je po dvoboju sporočila 21-letna Mariborčanka.

Drugi dan brez presenečenj
Favoriti so za zdaj dobro opravili svoje delo. V drugi krog sta se zanesljivo uvrstilia Švicar Roger Federer in Škot Andy Murray, pri dekletih pa Belorusinja Viktorija Azarenka in Američanka Serena Williams.

TURNIR ZA GRAND SLAM - OP AVSTRALIJE
MELBOURNE, slovenski nastopi

(12.000.000 av. dolarjev, trda podlaga)

1. krog, moški, danes:
BECKER (NEM) - BEDENE (SLO)
4:6, 6:3, 7:5, 7:6 (1)

GRANOLLERS (ŠPA/30) - ŽEMLJA (SLO)
7:6 (6), 7:6 (5), 1:0 b.b.

KAVČIČ
(SLO) - BELLUCCI (BRA/29)
6:3, 6:1, 6:3

1. krog, ženske:
LEPČENKO (ZDA/21) - HERCOG (SLO)
6:4, 6:1

V Avstraliji napredoval le Kavčič