Marino Kegl je pravi obraz pokazal šele v drugem nizu. Foto: MMC RTV SLO
Marino Kegl je pravi obraz pokazal šele v drugem nizu. Foto: MMC RTV SLO
Miha Zupan
Miha Zupan je k zmagi nad Avstralijo prispeval 26 točk. Foto: MMC RTV SLO
Zupan pokopal Avstralce

35-letni Francoz, najboljši gluhi teniški igralec na svetu, je s presenetljivo lahkoto dobil prvi niz, ko je Keglu zavezal "kravato" v pičlih 38 minutah. V drugem nizu je 18-letni Kegl, ki je imel močno podporo navijačev, zaigral precej bolje in z edinim brejkom v šesti igri izenačil na 3:3. Francoz je nadaljeval silovito in brez napak. Točke je osvajal predvsem z močnim servisom, silovitim bekhendom in dobro igro na mreži. Dvoboj je trajal uro in 35 minut.

Kegl je tekmovanje končal na 9.-16. mestu.

Darko Kegl, Marinov trener, je po tekmi dejal, da je Marino v drugem nizu pokazal svoje teniško znanje, a so bile odločilne dolgoletne izkušnje. Marino je dejal, da je s svojo igro v drugem nizu zadovoljen, vendar se zaveda, da ga čaka še veliko treninga. Novo priložnost vidi na naslednjih olimpijskih igrah, ko se bodo vsi najboljši gluhi teniški igralci pomerili v Ankari.

Avstralce premagali za 35 točk
Slovenski košarkarji so v Sofiji po dveh porazih prišli do druge, zanesljive zmage. Avstralijo so premagali z 90:55, potem ko je bilo ob koncu druge četrtine že 57:19. Najboljši strelec je bil Miha Zupan s 26 točkami. Jakofčič jih je prispeval 19 in 8 skokov. Slovenija si je tako zagotovila uvrstitev v četrtfinale. Kdo bo nasprotnik, bo znano v torek.

Zupan pokopal Avstralce