Andreja Klepač se je veselila druge zmage na turnirjih WTA med dvojicami. Foto: MMC RTV SLO
Andreja Klepač se je veselila druge zmage na turnirjih WTA med dvojicami. Foto: MMC RTV SLO

Klepačeva, ki je prejšnji konec tedna izgubila v finalu v Bad Gasteinu, je danes osvojila drugi naslov WTA med dvojicami v karieri. Slovensko-španska naveza je za zmago potrebovala le 44 minut igre.

"Zelo sva zadovoljni z razpletom finala. Odlično igrava že dva tedna zapored in upava, da bova tako tudi nadaljevali. To je, lahko rečem, moj najljubši turnir v sezoni," je dejala 28-letna Klepačeva, ki je skupaj s partnerico zaslužila dobrih 12.000 dolarjev.

Na turnirju v Bastadu je dvakrat (2011 in 2012) med posameznicami zmagala Polona Hercog, letos pa se je poslovila že v prvem krogu, ko jo je izločila Nemka Dinah Pfizenmaier, ki je bila boljša s 7:5 in 7:6.

Goffin v finalu ugnal Rolo
Blaž Rola, trenutno 82. na lestvici ATP, je izgubil finalni dvoboj turnirja serije challenger v Poznanju z nagradnim skladom 35.000 evrov. Od Ptujčana je bil boljši Belgijec David Goffin s 6:4 in 6:2. Rola je petkrat nastopil v finalih turnirjev challenger, zmagal je le letos marca na Kitajskem.

Bedene v zadnjem krogu kvalifikacij Umaga
V ponedeljek se bo začel glavni žreb turnirja v Umagu, Aljaž Bedene se je že prebil v zadnji krog kvalifikacij. V drugem krogu je s 6:2 in 6:2 odpravil Nina Serdarušića. Dvoboj je trajal uro in sedem minut. V ponedeljek ga čaka Slovak Andrej Martin.