Rafael Nadal ostaja v igri za deveti zaporedni naslov v Monte Carlu. Foto: EPA
Rafael Nadal ostaja v igri za deveti zaporedni naslov v Monte Carlu. Foto: EPA
Grigor Dimitrov
21-letni Grigor Dimitrov, ki še ni osvojil nobenega turnirja ATP, je prikazal izjemen tenis. Foto: EPA

"Rafa" je začel odlično, v tretji in peti igri mu je uspel odvzem servisa. Po 17 minutah je povedel s 4:1. Bolgar je v šesti igri znižal na 4:2, a je nato še tretjič izgubil servis, Nadal pa je zanesljivo osvojil prvi niz.

V drugem nizu je Dimitrov prikazal sijajno igro, presegel je samega sebe z osnovne črte. Zadel je nekaj izjemnih "winnerjev", pošiljal Nadala levo in desno. V šesti in osmi igri mu je uspel brejk.

V odločilnem nizu je imel Dimitrov težave s krči. Nadal je v deveti igri izkoristil drugo priložnost za brejk, potem ko je Bolgar poslal bekhend v mrežo. V deseti igri je "Rafa" zaključil dvoboj z asom in se veselil 45. zaporedne zmage v kneževini. Oba igralca sta osvojila po 79 točk, Dimitrov je zadel osem asov.

Tsonga izločil Wawrinko
Nadal tako ostaja v igri za deveti zaporedni naslov v Monte Carlu, v sobotnem polfinalu ga čaka Jo Wilfried Tsonga, ki je z 2:6, 6:3 in 6:4 izločil Stanislasa Wawrinko.
Drugi polfinale Đoković - Fognini
Prvi igralec sveta Novak Đoković je ugnal Jarkka Nieminena s 6:4 in 6:3 in se bo v polfinalu pomeril s Fabiom Fogninijem. Italijan je kar malce presenetljivo izločil Richarda Gasqueta s 7:6 in 6:2.

MONTE CARLO
(2.646.495 evrov, pesek)

Četrtfinale, tabela:
ĐOKOVIĆ (SRB/1) - NIEMINEN (FIN)
6:4, 6:3

FOGNINI (ITA)
- GASQUET (FRA/7)
7:6, 6:2

NADAL (ŠPA/3) - DIMITROV (BLG)
6:2, 2:6, 6:4

TSONGA (FRA/6) - WAWRINKA (ŠVI/13)
2:6, 6:3, 6:4