Martin Kližan se je na turnir v Münchnu prebil prek kvalifikacij, nato pa nanizal še pet zmag v glavnem turnirju. V polfinalu je izločil tudi branilca naslova Tommyja Haasa. Foto: EPA
Martin Kližan se je na turnir v Münchnu prebil prek kvalifikacij, nato pa nanizal še pet zmag v glavnem turnirju. V polfinalu je izločil tudi branilca naslova Tommyja Haasa. Foto: EPA
Carlos Berlocq
Carlos Berlocq v prvem nizu ni osvojil niti igre, nato pa je uspel priti do preobrata proti Tomašu Berdychu. Foto: EPA

Kližan se je na glavni turnir prebil prek kvalifikacij, v finalu pa je imel želodčne težave, tako da je v prvem nizu za nekaj časa zapustil osrednje igrišče v bavarski prestolnici. Po vrnitvi je zaigral sijajno in gladko dobil drugi ter tretji niz.

Suarez Navarrova do prve zmage na turnirjih WTA
Carla Suarez Navarro se je tretjič zapored prebila v finale turnirja v Oeirasu, a prejšnja dva zapustila kot poraženka proti Kaii Kanepi in Anastaziji Pavljučenkovi. Španka je tokrat uspela, s 6:4, 3:6 in 6:4 je premagala Rusinjo Svetlano Kuznecovo in se veselila prvega naslova v karieri. Suarez Navarrova, ki je bila prva nosilka turnirja, je v četrtfinalu ugnala tudi najboljšo slovensko igralko Polono Hercog.

Hercogove in "Noleta" ne bo v Madridu
Začel se je tudi masters v Madridu, kjer pa ne bo nastopil Novak Đoković, ki ima še vedno poškodovano zapestje. Hercogova je sporočila, da bo izpustila ta turnir, ker ne bi imela dovolj časa za pripravo nanj, namesto nastopa v Španiji pa se bo posvetila treningom.

"Za menoj sta dva turnirja po vrnitvi na turnejo WTA. Občutki so odlični. Z rezultatskega vidika sem zadovoljna. Če sem v Marakešu igrala s kančkom bojazni, kako bo telo preneslo napore v pravih tekmah, je bilo na Portugalskem vse skupaj že lažje. Fizično sem dobro pripravljena, s teniškega vidika pa je bilo seveda pričakovati, da bom potrebovala nekaj tekem, preden bo igra stekla tako, kot mora," je nastopa na obeh turnirjih ocenila Hercogova.

"Če je bil poraz za polfinale v Marakešu malce grenak, tekmo sem namreč izgubila le zaradi nekaj ključnih točk, si ob porazu proti Suarez Navarrovi nimam česa očitati. Na Portugalskem sem imela v prvem in drugem krogu dve težki tekmi, zmagala sem po velikih borbah v treh nizih. Tekme so se vrstile ena za drugo in očitno me je tretji dan malce zmanjkalo. Proti Carli mi ni stekel servis, v nekaterih ključnih točkah pa nisem končala, kot bi morala," je še dodala Polona.

MÜNCHEN (M), finale
(485.760 evrov, pesek)

KLIŽAN (SLK) - FOGNINI (ITA/1)
2:6, 6:1, 6:2



OEIRAS (M), finale
(485.760 evrov, pesek)

BERLOCQ (ARG) - BERDYCH (ČEŠ/1)
0:6, 7:5, 6:1

Carlos Berlocq je osvojil drugi turnir ATP, lani je zmagal v švedskem Bastadu.


OEIRAS (Ž), finale
(250.000 am. dolarjev, pesek)

SUAREZ NAVARRO (ŠPA/1) - KUZNECOVA (RUS/7)
6:4, 3:6, 6:4