Petra Kvitova je dvakrat osvojila največji teniški turnir na svetu. Foto: EPA
Petra Kvitova je dvakrat osvojila največji teniški turnir na svetu. Foto: EPA
Petra Kvitova doživela napad z nožem

v jutranjih urah na domu v Prostejovu na Češkem napadel moški in jo hudo poškodoval z nožem.

26-letna teniška igralka ima močno poškodovano levo roko, s katero igra, in je v zdravniški oskrbi. Opraviti so morali štiriurno operacijo, poškodovanih je imela vseh pet prstov. Osnovno okrevanje bo trajalo tri mesece, ni pa bojazni, da ne bi mogla več igrati tenisa. Napadalec, ki je še na begu, je v hišo vlomil in ukradel okoli 200 evrov.

Kvitova se je po napadu hitro odzvala. "Danes me je v mojem stanovanju napadel moški z nožem. Skušala sem se braniti, vendar mi je hudo poškodoval levo roko. Sem pretresena, a vesela, da sem ostala živa. Poškodba je huda. Morala se bom posvetovati s specalisti, a tisti, ki me poznajo, vedo, da sem močna in da bom tudi to prebrodila," je na Facebooku sporočila Kvitova.

Čehinja, ki je turnir v Wimbledonu osvojila v letih 2011 in 2014, je zaradi poškodbe noge že prej odpovedala nastop za Češko na Hopmanovem pokalu na začetku leta. Kvitova je trenutno na 11. mestu svetovne lestvice.

Leta 1993 je Monico Seles na vrhuncu kariere na turnirju v Hamburgu zabodla duševno motena oseba. Na igrišča se je vrnila 27 mesecev pozneje in se uvrstila v finale OP ZDA.

Petra Kvitova doživela napad z nožem