Kirsten Flipkens se je takole veselila največje zmage v karieri. Foto: Reuters
Kirsten Flipkens se je takole veselila največje zmage v karieri. Foto: Reuters
Marion Bartoli
Marion Bartoli je leta 2007 izgubila finale Wimbledona proti Venus Williams. Foto: EPA
Sabine Lisicki
Sabine Lisicki je z uvrstitvijo v polfinale Wimbledona ponovila uspeh iz leta 2011. Bo tokrat stopila še stopničko višje? Foto: EPA
Agnieszka Radwanska
Kitajka Na Li (levo) je morala priznati premoč Poljakinji Agnieszki Radwanski. Foto: EPA

27-letna Flipkensova je izločila štiri leta mlajšo Čehinjo, ki je leta 2011 osvojila najprestižnejši turnir na svetu. Po dobljenem prvem nizu je Kvitova v drugem pri zaostanku z 2:5 zahtevala zdravniški odmor, med katerim je pojedla tableto in si dala izmeriti telesno temperaturo.

A to ni zmedlo Belgijke, ki je niz malo pozneje odločila v svojo korist. Odločitev o zmagovalcu je nato padla v deveti igri tretjega niza, ko je Flipkensovi uspel še tretji brejk v dvoboju za 5:4. V naslednji igri je na svoj servis potrdila veliko zmago.

Krvni strdki skoraj usodni za teniško kariero Flipkensove
"To je noro. Tega si nisem upala niti sanjati. Še vedno ne morem verjeti. Lani se nisem uvrstila niti v kvalifikacije Wimbledona," je bila presrečna Flipkensova, ki je bila še pred enim letom 262. na lestvici WTA. Njena teniška kariera je bila pod vprašajem, saj so v njenih mečih našli štiri krvne strdke.

Bartolijeva izločila še zadnjo Američanko
Flipkensova se bo v polfinalu pomerila s Francozinjo Marion Bartoli, ki je s 6:4 in 7:5 ugnala še zadnjo Američanko na turnirju Sloane Stephens. Dvoboj je bil pri vodstvu Bartolijeve s 5:4 v prvem nizu zaradi dežja prekinjen za dve uri in pol. Bartolijeva, finalistka Wimbledona leta 2007, je nato do odločilnega brejka prišla v 12. igri.

Lisickijeva opravila s Kanepijevo
Nemka Sabine Lisicki po zmagi nad Američanko Sereno Williams nadaljuje svoj pohod. V četrtfinalu je s 6:3 in 6:3 premagala Estonko Kaio Kanepi. 23-letna Nemka je Estonko ugnala po 65 minutah igre. Lisickijeva, sicer 23. nosilka, je nasprotnici štirikrat odvzela servis, medtem ko ga je sama izgubila le enkrat. Skupno razmerje točk je bilo 68:54.

Radwanska izkoristila osmo priložnost
Nemka se bo v polfinalu pomerila s Poljakinjo Agnieszko Radwansko, ki je s 7:6 (5), 4:6 in 6:2 ugnala Kitajko Na Li. Poljakinja je v prvem nizu Kitajki ubranila štiri zaključne žogice. Radwanska, lanska finalistka, pa je izkoristila osmo zaključno žogo. Dvoboj je bil dvakrat prekinjen zaradi dežja.

MEDNARODNI TURNIR SERIJE GRAND SLAM
WIMBLEDON (Ž), tabela
(10.132.735 evrov, trava)

Četrtfinale:
LISICKI (NEM/23) - KANEPI (EST)
6:3, 6:3

A. RADWANSKA (POL/4) - LI (KIT/6)
7:6 (5), 4:6, 6:2

BARTOLI (FRA/15) - STEPHENS (ZDA/17)
6:4, 7:5

FLIPKENS (BEL/20) - KVITOVA (ČEŠ/8)
4:6, 6:3, 6:4