Rafael Nadal v Londonu ne bo nastopil na zaključnem turnirju najboljše osmerice letošnje sezone. Foto: Reuters
Rafael Nadal v Londonu ne bo nastopil na zaključnem turnirju najboljše osmerice letošnje sezone. Foto: Reuters

32-letni Nadal, ki zaradi poškodbe ne igra od avgustovskega Odprtega prvenstva ZDA v New Yorku, je odločitev sporočil prek družbenega omrežja. Španski teniški as se je odločil, da prejšnji teden zaradi trebušnih težav odpove nastope na turnirju v Parizu, danes pa je zato izgubil prvo mesto na lestvici ATP. Na vrhu ga je nasledil Novak Đoković, ki bo tudi po zaključnem turnirju v Londonu ostal številka ena.
Premor bo Nadal izkoristil tudi za operacijo gležnja. "To je bilo zelo naporno leto. Ko sem bil pripravljen z aigro, sem dosegal odlične izide. Žal v zadnjih mesecih nisem mogel igrati zaradi poškodbe. Že nekaj časa imam tudi bolečine v gležnju in čaka me manjši operacijski poseg. Računam, da bom do januarja zdrav in v pravi formi," je sporočil Nadal, ki je predal obračun na prvem in zadnjem grand slamu letošnje sezone.

V Londonu bo nastopilo osem najboljših igralcev na svetu v tej sezoni, nagradni sklad pa znaša osem milijonov dolarjev. Poleg Nadala bo manjkal tudi Argentinec Juan Martin del Potro.

Đoković v skupini z Zverevom
Prvi igralec na lestvici ATP Srb Đoković bo igral v skupini Guga Kuerten. V njej so še Nemec Alexander Zverev, Hrvat Marin Čilić in Američan John Isner.

Federerja čaka Anderson
V skupini Lleyton Hewitt so Švicar Roger Federer, Južnoafričan Kevin Anderson, Avstrijec Dominic Thiem in Japonec Kei Nišikori.V polfinale se bosta prebila po dva najboljša igralca iz obeh skupin.

Na lanskem zaključnem turnirju je slavil Bolgar Grigor Dimitrov po zmagi nad Belgijcem Davidom Goffinom.

LONDON
(8.500.000 am. dolarjev, trda podlaga)

Skupina Guga Kuerten:
NOVAK ĐOKOVIĆ (SRB/1)
ALEXANDER ZVEREV (NEM/3)
MARIN ČILIĆ (HRV/5)
JOHN ISNER (ZDA/8)



Skupina Lleyton Hewitt:
ROGER FEDERER (ŠVI/2)
KEVIN ANDERSON (JAR/4)
DOMINIC THIEM (AVT/6)
KEI NIŠIKORI (JAP/7)