Če Andy Murray zmaga v Miamiju bo na drugem mestu svetovne ATP lestvice preskočil Rogerja Federerja. Foto: Reuters
Če Andy Murray zmaga v Miamiju bo na drugem mestu svetovne ATP lestvice preskočil Rogerja Federerja. Foto: Reuters
Tommy Haas
Tommy Haas je odigral nekaj odličnih iger v Miamiju, v polfinalu je bil David Ferrer pretrd oreh. Foto: EPA

"Kata" in Rusinja Nadja Petrova, tretji nosilki, sta v polfinalu premagali Rusinjo Svetlano Kuznecovo in Italijanko Flavio Pennetta s 6:3, 3:6 in 10:6. V drugem polfinalu sta Američanka Lisa Raymond in Britanka Laura Robson izločili prvi nosilki, Italijanki Saro Errani in Roberto Vinci, s 6:1 in 6:2.
Murray je Gasqueta ugnal po izgubljenem prvem nizu s 6:7, 6:1 in 6:2. Ferrer je bil boljši od Nemca Tommyja Haasa s 4:6, 6:2 in 6:3.

Ferrer izgubil že dva polfinala Miamija
34-letni Haas, pred leti je bil zaradi številnih poškodb blizu konca kariere, je bil na poti do še ene senzacije, potem ko je na Floridi že izločil prvega nosilca Novaka Đokovića. Po izgubljenem prvem nizu in izenačenju na 1:1, je Ferrer v odločilnem tretjem zaostajal že s 3:1. Vendar mu je uspelo izkoristiti utrujenost Haasa, ki v finalu mastersa ni bil že 11 let, in nekaj neizsiljenih napak ter se prvič prebil v finale Miamija. V letih 2005 in 2006 je že izpadel v polfinalu. Ferrer je zadel šest asov več (7:1), Haas je naredil eno dvojno napako več (5:6).

Murray v prvem nizu brez prave igre

Murray je v prvem nizu povsem odpovedal. Pri vodstvu 5:4 je imel servis, a naredil dvojno napako, nato pa tudi izgubil prvi niz po podaljšani igri. Nato se je vendarle zbral, izenačil na 1:1, v odločilnem tretjem nizu pa niti ni imel težav.
"Izgubljeni prvi niz sem težko pogoltnil, imel sem servis za zmago ... In potem pogledaš še statistiko, kjer sem videl, da sem zadel kar 20 winnerjev, a kljub vsemu izgubil ... Zavedel sem se, da moram zmanjšati številko neizsiljenih napak. To mi je uspelo. Na polovici drugega niza sem našel pravo igro, nato ni bilo težav," je povedal Murray po zmagi.

Mednarodni turnir ATP serije 1.000 Miami
(4.169.090 am. dolarjev, trda podlaga)

Polfinale:
FERRER (ŠPA/3) - HAAS (NEM/15)
4:6, 6:2, 6:3

MURRAY (VB/2) - GASQUET (FRA/8)
6:7, 6:1, 6:2